Висаджията Младжов отворил Боевски на далаверата с пренос на кокаин

3
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Конкурент на Цацаров стана висш съдия

2015-04-10 18:31:49

Валтер Папазки протежирал Олимпийския шампион 
Боливийски наркокартел е издал смъртна присъда на шангиста и софийски бос от бившата силова групировка ВИС
Мартин Младенов 
Задържаният на 1 август на магистрала “Тракия” с 200 гр. кокаин в автомобила си Михаил Младжов по всяка вероятност е човекът, “отворил” олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски на далаверата с пренос на “кокаин” от Южна Америка за Европа.

Заверата станала, след като Боевски бил представен на Младжов от Валтер Папазки, който пък бил съдружник на Боевски във веригата му от фитнес салони. Както стана ясно след задържането на щангиста в Бразилия именно врачанският хазартен бос бил дал мощното финансово рамо на щангиста за отварянето на първия му фитнес – „Боевски 2000”, в сградата на националния стадион „Васил Левски” в началото на 2004 г.  През лятото на 2009 г. Папазки  влиза в затвора за 10 години заради убийството на Валентин Алексиев-Лисицата. Част от фирмите му пък набързо бяха продадени на кръг от дружества, които завършват не къде да е, а в Панама, друга латино държава, известна с интензивната си търговия с кокаин. По това време фирмата „Боевски 2000” става собственост на „Снипфор мениджмънт груп”, а официално дълговете на фирмата възлизаха в размер на 234 000 лв. Именно за тези пари възроптал от затвора и врачанския бос Папазки, като според осведомени Боевски имал да дава на бившия врачански бос още близо 400 000 лева. Тъй като от самото начало на Папазки било ясно, че щангистът няма как законно да възстанови дадените му в заем пари, той го свързал с хора от бившата групировка ВИС-2, които от години се занимавали с трафик на кокаин за Европа и в частност България. От далаверата на Боевски, Папазки искал единствено да му бъдат върнати дадените от него на заем средства плюс минимална лихва върху тях. Според запознати, един от хората с които врачанецът свързал Боевски бил именно задържания наскоро Михаил Младжов. В последствие се оказало, че действително фитнесът на Боевски далеч не бил толкова печеливш, колкото очаквал и предварително планирал щангистът. Залата правила официален годишен оборот от едва 100 000 лв., като фирмата му завършвала със загуба между 12 и 15 000 лв. през 2009 и 2010 г.  На практика обаче се оказвало, че щангистът печелил два пъти по-добре, като продавал анаболи в залите си, отколкото от експлоатирането на съоръженията в тях. Например фирмата му „М-юнайт“ е регистрирала нетен приход от 246 000 лв. за 2010 г., докато от залата си Боевски е инкасирал само 106 000 лв., сочат годишните отчети на двете му фирми за 2010 г. Според запознати с делата му от този период, Боевски се занимавал с дистрибуцията на анаболи, отново под специалната протекция и със съдействието на своя скрит благодетел Валтер Папазки.

След тези разкрития, вече е почти сигурно, че точно

бившата групировката на Георги Илиев е вкарала щангиста в бизнеса с кокаин

След задържането  на бразилското летище в Сан Пауло  българският спортист изпял нигерийски професор и още 35 души, арестувани в последствие в мегаоперацията „Нощ” насочена срещу известен боливийски наркокартел. Именно същият този боливийски наркокартел днес е издал смъртна присъда на Гълъбин Боевски и софийски бос от бившата силова групировка ВИС, който е бил гарант по трансфера на кокаина. Мнозина твърдят, че това бил бившият съдружник на Хрисофор Амантанидис – Таки, Красимир Каменов – Къро. Не е тайна, че според запознати Къро от години пребивава в южната ни съседка Гърция, като наскоро бе посочен и като главен бос и съдружник на задържания с кокаин Михаил Младжов. Това твърдят спец полицаи и хора от родния ъндърграунд, които познават правилата в опасния бизнес. Те са категорични, че разкриването и задържането на 9 тона кока след провала на българина няма да минат без трупове, а родния щангист го чака съдбата на Поли Пантев. Задържането на Младжов преди дни също подкрепяла тази теория, като по задание от най-висше ниво определени хора с “издънки” пред мафията вече били пожертвани и реализирането на присъдите им отдавна било в ход.

Нека припомним, че Гълъбин Боевски бе задържан с 9 кг кокаин на летище Гаурильос в Сао Пауло, Бразилия, на 25 октомври. Той криел дрогата в специално изработени тайници в рамките на 2 от общо 3-те спортни сака на дъщеря си. Първоначално олимпийският шампион заявил, че купил куфарите в град Камбуриу, щата Санта Катарина. Полицаите обаче бързо му показали входните стикери на летището, което било доказателство, че Боевски е пристигнал с тях в Бразилия. Затова арестантът

признал, че е муле и обещал съдействие  на полицията

Разследва се версия, че тайниците в куфарите са правени от български майстор. Ателието му зад софийските хали пък било мигновено претърсено от спец полицаи веднага след новината за задържането на българина.

Тогава в продължение на 2 дни бразилската полиция кри ареста на Боевски, като едва на третия съобщи името му с версията, че той е монтьор по професия. Боевски попада в лапите на местната полиция, след като в два поредни дни бяха задържани общо 36 мулета, сред които нигерийски професор и испански пенсионер в рамките на съвместна бразилско-боливийска наркооперация с кодово име „Нощ”. Операцията е кръстена така, защото пратките с кокаина от Боливия към Бразилия вървят през нощта. Полетите на почти всички мулета завършват в Испания, Португалия и Холандия. Предполага се, че Боевски е трябвало  да достави пратката само до Мадрид и да прибере парите. Всяко от мулетата е контактувало със свои близки познати, част от голям европейски наркоклан. В него от доста време основна роля играят и българи от бившата ВИС, които движат трафика на хероин основно с мароканци, сърби, албански шиптъри и мароканци. Залогът Боевски да участва в трафика обаче не е еднократната премия от 10 000 долара, колкото получават мулетата. Той е трябвало да върне дълг към висаджиите, които през 2009 г. превземат фирмата му „Боевски 2000”, смятат и към момента родните антимафиоти.

Така днес след задържането на Младжов нашите служби се надяват най-накрая да научат повече за действията на бившите висаджии и врачанския бос Валтер Папазки около

прането на пари и трафика с дрога към Европа и в частност България

Така както Боевски и много други днес били привлечени към бързата и голямата печалба в търговията с бял прах. В същото време спецовете твърдят, че както олимпийският ни шампион е бил привлечен в този бизнес, така и много други паднали в лапите на “изнудването” срещу предварително предадени им средства. За Боевски със сигурност например се твърди, че е инвестирал стотици хиляди в развитието на дъщеря си Сара като тенисистка. Така дългът към мутрите, плюс желанието му да налива пари в кариерата на дъщеря си и външната прилика на анаболи и кокаин го тласнала към трафика на дрога.