Петя Дикова остана гола в Лондон

1
Добави коментар
alagin
alagin

Репортерката на Би Ти Ви Петя Дикова буквално остана без дрехи в Англия, след като на лондонското летище джебчии гепили нейните двата куфара. Дъщерята на Аня Пенчева и на Сашо Дикова оставила настрани двете чанти, с които пристигнала преди месец и се заприказвала със свои бивши състуденти в британската столица.

Ловките крадци само това и чакали и набързо свили куфарите на Петя, които обаче били пълни само с дрехи. Всички пари и по-ценни вещи Дикова е носила в отделна раница, която за нейно щастие е била на гърба й в този момент. Смаяните й колеги от английския университет, където Пипи завърши журналистика, веднага сигнализирали охраната на летището, но вече било твърде късно. Бобитата така и не успели да намерят багажа на Дикова.

Тя беше изпратена в Лондон от медията, за да отразява олимпийските игри. След инцидента, разсеяната Петя светкавично е отишла да си купи набързо нови дрехи. Приятелите й дори са й помогнали с пари, докато майка й и баща й се организират и помогнат на дъщеря си. Някои от колегите-репортери на Пипи пък започнаха да злобеят и да се радват на случката. Не е тайна, че откакто тя е репортер в сутрешните блокове на телевизията колежките й хвърлят смъртоносни стрели и недоволстват, че им взима темите и получава от редакторите най-добре хоноруваните репортажи и материали.

Уж случайно и невинно, колежките на Дикова  започнаха да подхвърлят пред шефовете на медията, че е недопустимо репортер да направи такъв гаф и да бъде заблуден, имайки пред вид, че именно работата на журналистите е да информират обществото за подобни опасности. В нюзрума на БТВ дори припомнят в присъствието на началството, че криминалният репортер Миролюба Бенатова направи направи репортаж за джебчиите в Лондон около Олимпиадата и изчисли, че най-добрите са способни да изкарат по 1000 евро на ден от джебчийство.