Половин милион струват 15 км предпазни огради

1
Добави коментар
Desislava.Staneva
Desislava.Staneva

Шефът на АПИ уточни, че пътната агенция е с ограничен бюджет и затова не винаги може навреме да възстанови изчезналите пътни знаци и предпазни огради

Засиленият трафик от и към морето в най-активния летен месец на отпуски поставя въпроса за състоянието на пътната маркировка.

Председателят на Пътната агенция Лазар Лазаров разказа пред БНР, че за възстановяването на 15-километра предпазни огради на автомагистрала „Хемус” ще бъдат похарчени 500 000 лева.

„На местата, останали без заграждения, временно са поставени предупредителни табели за диви и домашни животни“, посочи Лазаров и допълни: „Обилното снеговалене и големите дъждове в района след Витиня образуваха няколко свлачищни района в продължение на около 15 км. В следствие на паднали дървета, на свличане на земни маси голяма част от предпазната мрежа, която ограничава достъпа на животни до магистралата, беше отнесена и трябва да бъде възстановена. Това вече е започнало, но все още има опасност от изскачане на диви животни на пътното платно“.

Лазаров уточни, че пътната агенция е с ограничен бюджет и затова не винаги може навреме да възстанови изчезналите пътни знаци и предпазни огради.

Автор:

Десислава Станева

Разпечатай
Изпрати