Татяна Лисенко триумфира в драматичното хвърляне на чук – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Татяна Лисенко спечели 15-тия златен медал за Руската федерация, след като на два пъти подобри олимпийския рекорд във финала на хвърлянето на чук.

Татяна Лисенко спечели златото в дамската надпревара, чиято история на Олимпийски игри датира само от преди 12 години, след като записа много добри опити. Още с първото си хвърляне рускинята подобри стария олимпийски рекорд, но това явно не бе достатъчно, и в петия си опит тя постигна резултат от 78.18 метра. Анита Влодарчик от Полша спечели сребърния медал, след като в последната си възможност записа най-добрия си резултат за сезона от 77.60 метра.

За бронзовата позиция имаше голяма драма, като съдиите първоначално не зачетоха петия опит на Бети Хайдлер от Германия заради фаул и китайката Уенксю Джан завърши на 3-тата позиция. Германката обаче не бе съгласна с решението на съдиите и поиска видеоповторение, като в крайна сметка след много разисквания се стигна до извода, че фала неможе да бъде доказан и опита трябва да бъде зачетен. Така Хайдлер измести китайката, като резултатът й 77.13 метра бе с почти метър по-добър от този на конкурентката й.