Защо Ридж напусна „Дързост и красота“ | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
kbespalov
kbespalov

Защо Ридж напусна „Дързост и красота“
Един от най-големите сапунени секссимволи напуска „Дързост и Красота“ след четвърт век

13 Август 2012 17:31
0

принтирай

|

текст

 

Рон Мос напуска култовия „Дързост и красота“ след 25 години неизменно участие. Актьорът, познат най-вече като модния магнат Ридж Форестър, реши да се оттегли от сериала като точните обстоятелства около новината все още не са ясни. Запознати обаче твърдят, че Мос е отказал да поднови контракта си заради спорове, свързани с неговата заплата.

Мос ще заснеме последната серия като Ридж  – на 14 август, която ще се излъчи в САЩ през септември. Раздялата идва след колосалните 6388 епизода. Продуцентите от Bell Phillip Television потвърждават за случилото се:

„Рон прекара 25 невероятни години с „Дързост и красота“. Винаги ще гледаме на него като на член от семейството и му желаем всичко най-хубаво във всички негови бъдещи начинания.“

Ключовите персонажи от „Дързост и красота“.

Но защо Рон Мос иска напусне сериала, в който се снима вече четвърт век? Нима иска да разбие сърцата на милионите си фенове?

Една от версиите гласи, че Мос, който от 1976-а година е басист и втори вокалист на групата Player, ще се концентрира изцяло в музикалната си кариера. Между другото, това не е нещо изненадващо, защото в края на април групата обяви, че готви нов албум, наречен „My Addiction”, който ще излезе през лятото. Player е хит в американските музикални класации в края на 70-те години с песента „Baby Come Back“. Всъщност групата е нещо като прототип на „бойбандите“, които завладяха чувствителните момичешки сърца десетилетие по-късно.

Както вече стана ясно, най-популярната версия за напускането му са чисто финансовите причини. Това би могло да бъде свързано с факта, че Рон е женен за бившата звезда на „Плейбой“ Девин ДеВаскес (49), чиито приходи намаляват прогресивно заедно с нейната популярност. Вероятно затова тя натиснала съпруга си да поиска по-висок хонорар. Или пък ревнува от сериалната му любов Брук?

Вляво: сватбата на Рон и Девин, която се състоя през септември 2009-а годима. Вдясно: ДеВаскес е корица на „Плейбой“ от ноември 1986-а.

Всъщност, само преди няколко дни навобрачното семейство стана жертва на автомобилна катастрофа – само две седмици след като двамата си казаха „да“ по време на европейската си сватба“,състояла се на 15 юли в италианския морски курорт Борго Игнация, провинция Пулия, за който н рекламните дипляни пише, че „не е  осмото чудо на света, но като туристически курорт е в първата тройка на световните дестинации“. Цитирайки фейсбук статуса на Девин от 2 август италианският сайт davidemaggio.it пише“:

„Вчера Рон и аз попаднахме в ужасна автомобилна катастрофа, в която участваха 8 коли и потрошихме чисто новата си кола. Някакъв старец се появи от нищото и удари две коли преди да се блъсне в нас и да ни завърти на 360 градуса. Старчето удари и една улична лампа, която падна върху покрива на пикапа ни. Горкият Рон си удари рамото и получи лоша травма на главата, която кървеше. Аз съм доста ожулена и насинена. Но ние наистина сме благословени да бъдем живи и сме благодарни, че никой не пострада. Това показва колко е ценен животът и колко бързо нещо такова може да го промени.“

Какво ще прави Брук без Ридж?

Интересно как продуцентите на сериала ще решат развитието на последния епизод, който ще се снима утре, на 14 август. Дали няма да копират случая с автомобилния инцидент от втори август, който този път да има трагичен край? Всъщност историята показва, че смъртта на героя е най-лесният начин за излизане от „Дързост и красота“, но за толкова култов персонаж като Ридж, това би било прекалено семпло.

За успокоение на феновете на сапунката големите звезди често се връщат в сериалите си. Българските зрители също могат да бъдат спокойни, защото ще могат да гледат секссимвола на няколко поколения телезрители в още над 3000 серии.

Сериалът се смята за най-печелившия сериал в света с над 26 милиона зрители.

 

Кирил Беспалов

Тагове: Ридж Форестър Рон Мос Дързост и Красота сериал