Джефри Озуалд – “Готови сме да създадем една планета на просветени личности!”

11
Добави коментар
lubopav
lubopav

Джефри Озуалд е един от онези великолепни учители и водачи на Новото Време, които спокойно слагам в категорията “Световни учители”. Не толкова популярен все още за българската публика, но достатъчно известен за истинските ценители. Както наскоро анонсирах, с Джефри Озуалд ще имаме възможност да се срещнем на живо съвсем скоро, в София. За Българската публика той ще разкрие как да станем майстори в проявлението – на изобилието, на любовта, на щастието, на всичко онова, което искаме да видим в живота си. Джефри е вдъхновяващ, просветен и радикален духовен учител, който е посветен на живот в мир и без усилия, свързан с Универсалната сила.

Преди да се видим на живо с Джефри обаче, имахме удоволствието чрез организаторите на неговия плейшоп да вземем първото му интервю за Българската публика! Традиционните ни уникални интервюта със световните авторитети, духовни учители, лидери, вдъхновяващи промяна и израстване продължават днес с Джефри Озуалд. Насладете му се .. и ако усетите импулс, че това е вашият човек, който може да ви даде правилните ключета за така желаното ускорение в духовното ви пробуждане и осъзнаване като Майстори на Живота – все още имате възможност да се запишете тук за негоя плейшоп в София.

♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥

1. Здравей, Джефри. Благодарим ти за това, че споделяш опита си с българската публика. Това е първият ни по-близък контакт с теб. Слушали сме много за теб, но как би описал себе си? Кой е Джефри Озуалд?

Хората, които са близо до мен, казват, че съм смел, добронамерен, грижовен, мил, приятен и обичащ всичко живо. Бих се описал като човек обичащ да се забавлява, да играе, като чувствително и нежно същество, с духовен и пробуждащ сърцето подход към живота. Имам много футуристичен Водолей-ски поглед върху живота. Горя с тръпката да нося любов, лекота и смях в живота на хората, които са готови за нещо ново … за нов начин на възприемане на живота и действителността. Чувствам изключително близка връзка с Бог и Вселената, защото се ръководя дълбоко от духовния си път в живота.

Чувствам, че този живот е винаги приближаване към най-дълбокото ми вътрешно състояние на любов и приемане на всичко такова, каквото е, да обичам хората, с които съм, и да се отпусна в най-дълбоките части на моето същество. Целта на живота за мен е да осъзная безкрайното божествено духовно същество, което аз наистина съм и което естествено и без усилие се отваря към по-дълбок достъп до неограничен брой нива на любов, радост, изобилие и свобода. Вярвам, че ние сме тук, за да празнуваме този живот, да се насладим на този свят и да приветстваме всичко и всички като учител, който ни помага да се излекуваме и да се издигнем до по-високи нива на съзнание.

 2. Каква е целта на твоята работа? Каква е мисията ти на индивидуално и колективно ниво?

Моята цел е да давам сила, да лекувам и да будя хората. Аз съм тук, за да уча хората как да повишават своята “проявяваща вибрация”, като им помагам да открият божественото всемогъщо проявяващо същество, скрито в тях. Правя това, като ги обучавам как да успокоят ума си и да отворят сърцата си, където могат незабавно да намерят дълбоко личната, интимна връзка с техния Бог – Източник. Когато това се случи, хората започват отново да се радват на живота си и да изпитват усещането, че са неудържими в създаването на мечтите си. Моята цел е да помогна да се задейства “ефектът на 100-тната маймуна” – когато достатъчно хора на Земята са наистина будни, вдъхновени, възвърнали си силата и следват житейската си цел, това създава масово духовно пробуждане на цялото човечество.

Обичам да показвам на хората как да се включат и да имат достъп до истинската си проявяваща власт чрез проста връзка с божественото си присъствие. Аз съм тук, за да помогна на хората да погледнат по-дълбоко вътре в себе си, да разчупят рамките на блокажите и ограничаващите убеждения и да събудят осъзнаването на тази божествена интелигентност. Това е единственият начин, по който можем да повдигнем съзнанието на тази планета – като обучаваме всеки отделен човек, ние ще създадем глобално пробуждане.

Когато хората са духовно пробудени, техният безграничен потенциал се разкрива и те откриват, че без усилие проявяват в ежедневието си всичко, което сърцето им желае. Моята работа е свързана с изцелението на живота отвътре навън чрез повдигане на вашата вибрация мноооого високо, създавайки толкова много радост, любов и екстаз вътре във вас, че вие просто трябва да сътворите живот, преливащ от тези качества. Тайната, както аз я чувствам, е в целостта, в това да си свършиш сам работата по вътрешния си свят.

Моята цел е да спомогна този процес на просветление да бъде много заземен, реален и интегриран на дълбоко клетъчно ниво, където наистина да излекува отделния човек от старите му саботиращите модели и системи от отрицателни вярвания. Този заземяващ подход е ключът към стимулирането наистина на масово, колективно пробуждане. Когато отделни хора живеят с тази пробудена божествена, безкрайна, проявяваща същност вътре в себе си, всичките им приятели и семейството им ще видят невероятната им енергия вътрешната им радост и ще се “заразят” от нея. Тя ще се разпространява като вълна от светлина към всички, по цялата планета! Тази велика любов и проявяващата вибрация във всеки от нас са толкова мощни и вдъхновяващи, че не можете да се сдържате да не ги споделяте с другите.

Чувствам, че дойде времето, когато нашето общество най-после е готово да се промени и махалото се люшка на другата страна, за да се създаде една планета на просветени личности. Вярвам, че всички ние сме тук, за да си помагаме взаимно в този процес на пробуждане, като си даваме любов и подкрепа един на друг. Когато се отворят умовете и сърцата ни, за да се обичаме, ние можем да работим заедно, за да просветим себе си и този свят.

3. Случвало ли ти се е да се чувстваш някак различен от другите хора?

Да, винаги. Още от първите ми спомени от детството си спомням чувството, че не се вписвам в останалата част от стадото. Не бях много добър в маниерите, в изпълняването на заповеди или в спазването на правила, освен ако те не се вписваха в моя начин на разбиране. Майка ми винаги казваше, че съм като риба на точки плуваща в море от раирани костури. На 16 години осъзнах, че имам силна емпатична емоционална интелигентност, която ми позволява психически да знам и да чувствам точно какви проблеми се случват вътре в човека, с когото говоря. Винаги съм бил чувствителен “човек на новата епоха”, а не типичен мачо мъж, въпреки че играх американски футбол в продължение на 10 години.

4. Какъв беше първаят проблясък на “духовно пробуждане” и кога ти се случи?

Имаше много “проблясъци” на истината, в юношеството ми и в началото на 20-те ми години, които сега разбирам, че са били мини Сатори опитности. След това през 1995 г., когато навърших 25-годишна възраст, бях привлечен към Индия и там се случи първото истинско пробуждане за мен, там преживях себеосъзнаването си. Това беше много по-различно преживяване от всяко едно от моите мини Сатори-та и то продължи в течение на много месеци. Животът беше по-ясен, по-ярък, по-сюрреалистичен и можех да чуя Бог да ми говори чрез всеки и всичко. Нямаше нищо, което да е отделено от Божествения Източник. Знаех, че всички са тясно свързани. Моят живот се промени толкова дълбоко, че от този момент нататък виждах само духовния аспект на живота. Сякаш бях прекарал първите 25 години от живота си в една малка, тъмна, подтискащо тясна стая, на мъждукащия пламък на свещта, получавайки няколко проблясъци чрез светлината от пламъка от време на време. После изведнъж Бог влезе в стаичката и премахва на тавана, стените и пода на помещението, и аз се оказах седнал в средата на безкрайно поле от ослепително силна слънчева светлина с вечна енергия, интелигентност и сила,изливаща се отвсякъде! Целият ми живот, тъй като са изразходвани интегриране на опита и реализации, което се е случило от времето, когато бях в Индия.

5. Каква беше ролята на Пападжи за твоето духовно пробуждане?

Той беше искрата, която разпали огъня на самоосъзнаването вътре в мен. По-точно би било да го опиша като интензивен лазерен лъч светлина, на която се доверих достатъчно, за да я пусна в сърцето си и да я оставя да изгори егото ми, за да ми помогне да видя истината за това кой съм в действителност. Когато погледна назад към това как се случи цялото ми духовно пробуждане се случи, си спомням как след като баща ми се самоуби, когато бях на 23, пропаднах в една много дълбока пропаст вътре в мен. Прекарах следващите 17 месеца след смъртта му, поставяйки под въпрос целия живот и потънах в интензивно самостоятелно търсене и практикуване на ежедневна медитация, за да намеря вътрешен покой. Виждам, че тази моя работа всъщност е станала като клечките, сеното и дървата, необходими за да може Пападжи да подпали пожара и да изпепели гъстото ми дебело его. В пожара изгоря моят его-ум, през онзи ден с Пападжи в мен имаше толкова дълбок покой и мълчание вътре. Чувствах се буквално се чувствах сякаш атомна бомба е избухнала в съзнанието ми и е унищожила всички мои мисли, страхове, желания … всичко … и не е оставила нищо след себе си, само чистото съзнание на безграничност, което всички ние сме.

6. Постигна ли различна дълбочина и цялост с помощта на хипнотерапията?

Да, за мен обучението по хипнотерапия беше от съществено значение за излекуването на по-дълбоките, несъзнавани пластове на травмите от моето детство. По време на 3-месечното обучение бях заобиколен от море от невероятни природни лечители, които използват гребени с много фини зъбци, за да се движат през най-дълбоките слоеве на раните в подсъзнанието ми. Хипнозата е великолепен инструмент, за да се научиш как да медитираш по-дълбоко, тъй като човекът, който ви води, ви дава специално разрешение да се доверите и да се отпуснете по-дълбоко. Това ми помогна да задълбоча и да интегрирам всичко, до което бях достигнал в моята медитативна практика. Тя ми послужи също така и в ежедневието, защото ми даде инструменти за това как да бъда заземено духовно същество и да мога да живея цялостно в този свят, докато се занимавам по един разумен начин с емоционалните травми и ограничаващите системи от убеждения на другите.

Алхимичният процес, който научих в хипнотерапията, по-късно стана основа на цялата ми лечебна работа с хора. Да знаеш как да превърнеш своето вътрешно “олово в злато” е от жизненоважно значение, за да преоткриеш силата в живота си. Това ми помогна да се освободя от прилепнали модели в отношенията ми с моето семейство, в любовния си живот и в работата. Казват, че нашите проблеми са в нашите тъкани и наистина е вярно, че клетъчната памет на тялото ни клетки задържа някои много остарели модели от вярвания. Чувствам, че моето Самадхи преживяване, което имах на 25-годишна възраст в Индия, беше като взрив от райска светлина, а хипнотерапията ми помогна да заземя тази светлина, като ми даде корени и клони, за да достигна до света. През тези няколко месеца на клетъчно пречистване чрез хипнотерапия аз трансформирах някои тъмни невидими части от себе си и получих мощно средство, което да ми съдейства да оказвам помощ на ранените хора на този свят.

7. Успя ли да разбереш от какво най-много се нуждаят хората?

С моето пробуждане в Индия в съзнанието ми стана тоооолкова тихо, че можех да чуя съвсем ясно какво мислят и чувстват хората. Можех да усетя това, което те се страхуват да изпитат и с което имат най-голямата нужда да се справят дълбоко в себе си, най-дълбоките им рани. Когато се вдигне завесата (его-ума, няма психически стени между вашето съзнание и другите. След като в Индия бях в пълно единение с Вселената, моята връзка с Божествения Източник стана така силна, че беше невъзможно да я игнорирам. Просто слушах накъде ме насочваше най-силният източник на любов и светлина. Беше толкова естествено и без усилие постоянно да вярваш на естествения поток на божествената интелигентност, която винаги говори чрез нас.

Колкото повече притихва умът, толкова повече сте в състояние да чуете. Това спокойствие е много просто, но и много силно място, от което да изживеете живота си. Всички знания и мъдрост, от което се нуждаете, са достъпни за вас в тази тишина. Щом веднъж отведете бърборенето на ума да си почине в източника на безкрайното ви същество, всичко ще бъде разкрито за вас. Вие ще бъдете в състояние да се чуете своя Висш Аз или личните ви духове-водачи по вашия жизнен път. Дори просто да се отворите към слушането на по-дълбокота интуитивна, вътрешна мъдрост, това щеви води към живот без провали. Всеки човек има този потенциален дар – интуитицията, и след като се научите как да му се доверявате, той ще стане още по-силен и по-ясен.

8. Ти си развил невероятни програми за проявление. Те основават ли се на личен опит? Как установи начина им на действие?

Да, всички мои програми за проявление са “изтеглени” от мен след духовното пробуждане през 1995 година. След като се върнах в Колорадо от Индия, минах през много трудни моменти, тъй като трябваше да бъда по-заземен и да проявя достатъчно пари, за да си купя храна, да си плащам сметките и да живея живота си. Моят физическия свят бързо се превърна в основание за провеждане на първата проявяваща програма. Първата версия на проявяващата рутина от 8 навика дойде при мен, след като легнах и напълно предадох тялото си на една от най-мрачните депресии,пред които някога съм бил изправен. Приложих информацията, която получих, и много скоро след това проявих 20000 щатски долара в брой за един уикенд. Аз просто разбрах, че съм на прага на нещо велико и започнах да работя по фините настройки на проявяващата програма.

Бях в непрекъснато слушане на това, което Вселената искаше да добавя към нея, и тествах всяка проявяваща медитация върху себе си и върху другите, за да видя нейните последствия. Както всичко друго в живота, проявяващия материал, който получих, определено е плод на съ-създателска опитност.

9. Как успяваш да помогнеш на хората да активират проявяващата власт в живота си?

Първо започваме с това до къде са достигнали в своето пътуване. Какъв е опитът, пред който са изправени и преживяват в момента? Оттам се движим напред към това, което ще им даде усещането за заземяване на най-високите им радостни вибрации. Това често е свързано с подпомагането им да открият най-вълнуващата върховна опитност, която са имали през целия си живот, и да ПОЧУВСТВАТ тази опитност, като я оставят да се движи през сърцето, кръвта и мозъка си и увеличат до края силата на звука в нея! Когато вибрациите им се повишат, тогава се придвижваме към изясняване на визията, която искат да създадат в своето бъдеще – онова, което най-много искат да се прояви в любовния им живот, взаимоотношенията, здравето, парите, кариерата, в дома им и т.н. След това дишаме и смесваме ясната визия С чувството от проявлението, което се поражда в тялото.

Да се вдиша това в организма е тайната, за да се закотви тази опитност в клетъчната памет. Тогава отвеждаме това ново вълнуващо усещане и вибрации в сърцето си, червата, сексуалния център, в основата на гръбначния стълб и по целия път нагоре и в горната част на главата и да го оставяме да се спусне обратно надолу през тялото в земята. Ключът е да се използва тялото като средство за обединяване на небето и земята.

Когато събудите пиковите преживявания от миналото си и ги обедините с идеалното си бъдеще в настоящия момент, те изпълват тялото с интензивна радост и любов. Когато започнем да отваряме чувствата на екстаз в тялото, чудесата започват да се случват съвсем естествено в ежедневния им живот.

10. Как да се избавим от хлъзгавите и хитри капани на егото?

Тайната е да знаете, че сте чисто съзнание. Това чисто съзнание, което сте, е като огън, който не може да се задържи или да се прилепи към нищо. Има ли нещо, което може да се закачи за огъня, с който пламти слънцето? Ти си просто като слънцето и когато осъзнаеш това, нищо не може да се закачи за теб. Никакви мисли, никакви идеи, самоличности, его-отклонения. Когато се опитваме да се задържим върху една мисъл или да й противостоим, ние се закачваме за идентичността / егото и ще почувстваме някаква форма на страдание. Страданието е начинът, по който разбирате, че живеете от егого, а не от Източника.

Просто продължете бдително да наблюдавате по всяко време умът да не прилепва към мисли, вярвания, чувства или идеи. Ако това се случи, отбележете го, без да се притеснявате, и се отпуснете отново в огъня на чистото съзнание, което сте. Ако внезапно се задействате емоционално за нещо, значи това е свързано с някакво его-отклонение, което чака да бъде проучено. Погледнете дълбоко в него! Вижте какви дълбоки убеждения сте скрили несъзнателно вътре. Това е дарът и ние сме тук, за да го използваме за нашето духовно пробуждане. Няма нищо, което да се поправя, просто използвайте това, че сте разстроени, за да ви изтласка дълбоко навътре и да се изучите и да откриете кои сте наистина.

Бъдете винаги будни, винаги се наблюдавайте, когато сте горе в главата. Забележете какъв е вашият план за играта. Опитвате ли се да изпреварите всички останали, опитвате ли се да постигнете нещо велико, опитвате ли се да манипулирате, да контролирате, да превъзхождате или може би се преструвате на по-малоценни, играете ролята на жертва, мислите, че сте по-незначителни от цялото или сте впримчени да играете някаква особена роля или невзрачна идентичност? Какъвто и да е моделът на игра на вашето его, това си е вашият модел и в него няма нищо добро и нищо лошо. Просто открийте вашия модел и вече ще бъдете отвъд него. Огънят на чистото съзнание гори през всичко … без усилие и естествено.

Всеки път, когато откриете, че сте заседнали, и осъзнаете, че се преотъждествявате с играната роля, която искате да надскочите, просто я пуснете като товар тежки тухли, които сте носили нагоре в продължение на години. Не ги вдигайте пак! Понякога трябва да почувстваме агонията и болката на всичките години, през които сме носили тази тежест, преди да спрем да я нарамваме отново и отново.
Помага да бъдете чувствителни и да бъде отворени да усетите какво се случва вътре в тялото ви по всяко време. Забележете дали в тялото ви има някаква тежест в областта на раменете, гърба, шията, стомаха и др. Разследвайте причината за тези усещания и вижте каква история е прикачена към тях. Ние все влачим по нещо и колкото по-чувствителни и осъзнати ставаме, толкова по-лесно е да намерите и да освободите себе си от най-малката часица страдание. Във всяко чувство, което изпитваме, има врата към свободата. Егото ще създаде всякакви начини, за да ви разсее и да ви задържи в усещането за малоценност, запушване и ограничение. Открийте моделите си, бъдете добри към себе си и нека този ви живот да бъде постоянно освобождаване, дълбоко отпускане в Божествения Източник, който наистина сте.

11. Как можеш да мотивираш някой, който има много ежедневно и конвенционалното мислене, да се обърне към духовното пробуждане, към висшето съзнание и просветление?

Наистина зависи от това докъде са стигнали хората в тяхното духовно пътуване. Аз гледам на това като на правенето на пуканки – някои зърна са готови да се пукнат незабавно с най-голяма лекота, докато други биха предпочели да излязат по-малки, поопърлени или овъглени.

Можете да заведете коня до водата, но ако не е жаден, нищо не можете да направите, за да го накарате да пие. Най-силната мотивация, която съм открил, че работи при конвенционално мислещите, е да им обясните, че ще могат лесно и без усилие да проявят онова, което желаят с цялото си сърце, когато се пробудят духовно. Когато хората осъзнаят, че духовният път и проявяващият път са едно и съща част от Пътя към Дома, то тогава пътешествието става наистина вълнуващо.

Аз намирам, че някои хора, които са имали по някой мини-проблясък на духовния път, често се нуждаят от нежно напомняне, което да запали отново светлината на вътрешната осъзнатост. Вашата осъзнатост никога не умира, тя просто често се помрачева от дебелите концепции на ума и менталните илюзии. Други хора може просто да се нуждаят от лек шут, за да им даде летящ старт и отново да се зарадват на живота си, докато на трети може да им се наложи да си вземат наистина дълга почивка от обичайния си живот, да не правят абсолютно нищо и после внезапно Бог ще ги намери.

Аз намирам, че почти всеки просто трябва да се научи как да се отпусне дълбоко и напълно в тялото си. Когато това се случи, духовното изживяване естествено ги намира. Така че този подход не опира толкова до “мотивацията”, колкото до обучението как да се пуснем от контрола и да се освободим от многото неща, с които умът припира във вътрешния свят.

За обикновения конвенционално мислещ, който отчаяно търси духовна връзка колкото е възможно по-бързо, най-добре е да премине през “духовен полеви лагер”, което означава, да не правите абсолютно нищо, освен да се разхожда в природата, да се занимава с лека йога, да остане на диета от сурови плодове и зеленчуци за 10 дни.

Ставайки като мързелив плужек в локва топла кал, като правите колкото е възможно по-малко неща, вие сте принудени да се отпуснете достатъчно дълбоко вътре в себе си и да отпуснете в най-вътрешната си духовна природа. Ако си позволите да се разсейвате от определени мисли или храни, книги, интернет, телевизия, телефона си, приятели, желания, или нещо изобщо … може да ви отнеме още 20 години, преди този природен процес на духовно пробуждане да започне. И все пак вярвам, че да правиш нищо ти отваря врата към всичко. Тази проста процедура е най-бързият и чистият път към откриването на духовното същество, което сте. Но е може би и най-възнаграждащата, защото трябва да признаете, че вие сте господар на вашата реалност, че ВИЕ сте този, който е създал този опит и е открил това духовно божествено пробудено същество, което е спяло вътре във вас!

За тези, които искат да поемат по по-дълъг маршрут, практиката на седенето и спазването на тишина в продължение на 20 минути на ден е страхотен начин да започнат. Те ще искат да започнат с релаксиране на цялото тяло от главата до петите и след това да следват естественото повдигане и спускане на движение при дишане в продължение на няколко минути. Това е от съществено значение за пътя на “полевия лагер” и ключов фактор тук е наистина да отпуснете всичко вътре и да не подреждате какво трябва или не трябва да се случи. Просто нека умът ви да стане напълно “нефокусиран” и осъзнаването ви да се премести към това, което е осъзнато.

Изобщо не става дума за използване на ума, а за пускане от ума. Когато умът спира, духовното пътуване започва. Пробуждането означава, че умът е намерил покоя. Някои хора се опитват да медитират, като в продължение на 25 години рецитират мантри и отправят молитви, джапа и т.н., за да спрат ума, но докато умът все още е ангажиран, не можете да намерите Бога. Умът трябва да бъде освободен, за да намери Бог място в живота ви, така че това е дълбоко откъсване … от целия си живот, идентичност, желания, мечти и доверяване на процеса на пробуждане. Докато правите своето духовно проучване, изпълнени с почуда и детско любопитство, ще имате успех. Просто продължавайте да си позволявате да изпитвате каквото идва и напълно се разтваряйте в него. Вселената ще ви покаже пътя и ще ви позволи да видите какво остава, когато умът си отиде.

12. Може ли някой да постигне дълбока връзка с божествената си същност?

Ще бъде ли от помощ, ако преформулирам въпроса и кажа може ли някой да се отпусне във връзката с божествената си същност, която вече е тук сега?

Отговорът е ДА, всеки и всички имат силата и способността да се отпуснат и да пуснат нещата. Това е наистина просто процес на освобождаване. Дълбочината и великолепието на божествената ви същност имат качества, които незабавно се проявяват, когато прекарвате времето си отпуснати в това, което вече сте. То е като завръщане в дома на най-добрия ви приятел, който вече е в къщи и ви очаква на верандата. Може да ви отнеме известно време, за да разкрият най-дълбоките си тайни и най-дълбокия си житейски опит, или те могат да ви се изявят веднага. Това наистина зависи от слушането, от вашата смелост да бъдете истински и от готовността ви последователно да насочвате вниманието си към най-дълбоката си божествена природа.

13. Каква е връзката между проявлението на радост, изобилие и здраве в нашия личен живот и повишаването на съзнанието на цялата планета?

Те са едно и също. Когато един човек проявява най-висшата си просветена същност, той дава разрешение и насочва всички да направят същото. Ние всички сме взаимно допълващи се и взаимно свързани един с друг на дълбоко психическо, духовно и метафизично ниво. Нито едно съзнание не е отделено от Всеобщото Съзнание. Това е прекрасна мисъл, върху която да медитираме. Помислете за ваша лична връзка с по-голямото цяло, с Всеобщото Съзнание и забележете когато вашият ум се разширява, как се усеща това от тялото ви.
В момента, в който човек се пробужда духовно, той чувства дълбок покой в сърцето си и това се отразява на всички наоколо. Това е духовното осъзнаване на индивида, които се прибавя към цялото, за да се повиши съзнание на планетата. Осъзнатостта е горивото за възнесението и то приижда с екстатични чувства на радост, изобилие, върховно здраве, любов и свобода! Всеки, който е чувствителен, ще улови вибрациите им и естествено ще повиши собствената си вибрация и съзнание. Когато всеки разбира, че няма финална линия на живота, нито край на по-високите нива на любов, щастие, радост и изобилие, тогава никой няма да се оплете в заблудите на някое догматично духовно его-отклонение.

Моят водач казва, че когато дори само 10% от хората на тази планета напълно са си отворили “клапана на радостта” всеки ден и живеят супер съзнателен, здравословен и любящ живот, цялото съзнание на планетата ще подхване вълната и в рамките на 6-7 месеца ще издигне всяко същество на планетата до изцяло ново ниво. Сега, това може и да е смела декларация, но все пак увствам, е много вероятна. Щастието е заразително, а когато си духовно буден, ти си дълбоко щастлив за всеки малък момент от живота си. Забелязвате ли колко заразително е да стоиш в една стая с някой, който е истински щастлив? Когато този човек прелива от благодарност или наистина живее живота, който обича, той има просто положително усещане за живота. Когато видите това в него, тогава трябва или да се присъедините към него, или да го упрекнете, или да напуснете стаята. Толкова е силна вибрацията му. Ако сте в центъра на една огромна стая, препълнена от 1000 души, които са наистина щастливи от живота си, заради своето собствено умствено здраве не можете да критикувате или да напуснете стаята, вие трябва да отидете по-дълбоко вътре в себе си, да надмогнете вашата негативност и да промените честотата си към по-високите нива. Ако излезете от стаята, вътрешният ви свят ще стане още по-объркан, задръстен и предизвикателен още преди да заспите същата вечер.

Когато човек е физически близо до някой, който живее в състояние на истинско, автентично щастие, неговата аура улавя био-магнитната честота на другия и тази фина енергия повдига съзнанието му, независимо дали той разбира това или не. Нашите органи действат като радиопредаватели, постоянно излъчват сигнали навън към света. Ние можем да чувстваме и да създаваме промени в умовете и сърцата на други хора,с които сме свързани, от другата страна на планетата. Колко пъти майка ви или близък приятел са ви се обаждали в момента, в който мислите за тях? Това се случва, защото сме дълбоко метафизически взаимосвързани един с друг. Ако сте чували за ефекта на стотната маймуна, аз вярвам, че е реален феномен, но големият въпрос за вас е: “Вие ли сте 100-ната маймуна?” и ако сте, какво правите тази седмица, за да се създаде това духовно пробуждане в живота ви?

Вярвам, че ако искаш нещо достатъчно силно, просто трябва да го поискаш от Вселената от цялото си сърце и то ще дойде. Ако живееш в цялост със себе си, то ще дойде по-бързо и лесно. На тези хора, които живеят живот, отдаден на любовта, доверието, добрите дела, благодарността, смеха и лекотата, основните им физически нужди винаги ще бъдат задоволени (като чиста вода, храна, въздух, подслон и общност) и те естествено имат достъп до по-висше съзнание. За тях връзката с Божествения Източник е най-важна, защото знаят, че са тук, за да растат духовно. Техният живот е постоянно навлизане навътре в изследването на връзката им с Източника и неговото по-висше съзнание. Колкото по-голяма е групата от хора, които се занимават с това, толкова по-лесно става за всички ни да живеем в радост, благодарност към целия живот и признателност един към друг. Често го има този ефект на доминото, когато един човек е дълбоко вдъхновен, всички останали „падат” след него, сремейки се да създадат по-весело, изобилно, положително, свободно съществуване.
Хората не са много по-различни от рибите в морето, които всички се обръщат и се движат заедно, едновременно, като едно съзнание. Може да изглежда, че има един индивидуален “лидер” на групата, но въпреки това колективно съзнание е това, което направлява целия пакет. На социално ниво, когато вълната на духовното пробуждане залее целия свят, хората осъзнават, че животът в страдания е напълно нелеп и ненужен. То е като през 70-те, когато достатъчно хора на планетата се събраха и приеха факта, че расизмът е нелепо ниска вибрация, изтъкана от съдене и предразсъдъци. Съвсем бързо това прерасна в общо разбиране по целия свят и всички отхвърлиха расизма и приеха равноправието като нещо нормално, просто защото това поражда добри чувства. Вярвам, че се променяме към нови нива на съзнанието, защото просто се чувстваме по-добре. Когато достатъчно хора се събудят и осъзнаят безкрайната радост, сила и божествена проявяваща сила, която имат напълно естествено в себе си, всички останали ще видят това, ще яхнат вълната и ще се носят с нея.

14. Може ли човек да се превърне в майстор на Проявлението? Необходимо ли е хората да имат някакъв вид предварително обучение, за да посетят твоя семинар?

Само хората, които вярват, че могат да овладеят проявлението, ще бъдат в състояние да го постигнат. Вашите мисли създават вашата реалност. Ако човек има желание да си свърши работата, което означава да бъде готов да се пусне от саботиращите, ограничаващи вярвания И да бъде супер ентусиазиран и наясно относно мечтания живот, който иска да създаде, тогана да, всеки може да направи това. Не е необходимо да имате какъвто и да било предварителен тренинг, за да присъствате на моя семинар. Единственият ми критерий е да дойдете с отворен ум и сърце, да сте склонни да погледнете навътре в това, което мислите, че сте, и да сте готови да преминете към неограниченото, безкрайно преживяване на онова, което наистина сте.

15. Какви ще научат и какво ще постигнат хората от твоя уъркшоп в България?

Те ще се научат как да повишат своята вибрация, ще си изяснят какво искат да проявят в живота си, как да премахнат своите блокажи по пътя и как да използват някои от проявяващите техники от моя учебник по проявление, които ще им помогнат да привлекат мечтата на живота си с лекота. Ще дам на групата на моите специални лични тайни за манифестиране и всички практически инструменти, които са им необходими, за да започнат да създават живота, който наистина желаят. Всеки ще получи копие от моята суперпрограма за проявление, така че те ще разполагат с огромен инструментариум от техники и с аудио медитации, които могат да слушат и които ще им помогнат да повишат вибрацията си и да проявяват своите желания.

Ако погледнете към това, на което хората ще се научат на индивидуално ниво, то наистина зависи от това, което душата им има нужда да научи на този етап от пътя си. Ако се опитвате да се напрягате много силно и не се отпуснете достатъчно, можете да пропуснете един от най-важните уроци – за доверието и допускането вашите желания сами да дойдат при вас. Или пък, ако някой е твърде мързеливи, за да погледнат вътре в проблемите си и да свършат вътрешната си работа,те предпочитат да се откажат – тогава такъв човек няма да прояви много резултати. Този семинар е свързан изцяло с дълбока житейска трансформация отвътре и включва дълбока честност и почтеност към себе си, с които сте готови да сложите всичките си карти на масата, да се пуснете от егото и да се доверите на учебния процес.

16. Знаеше ли нещо за България? Какво те привлече към страната ни?

Честно казано, аз знам много малко за България. Водачите ми ми казаха да отида в Европа това лято и така направих. Когато казах на хората от моя Facebook профил какво правя, съвсем неочаквано моята приятелка Мая ме попита дали бих направил семинар и аз почувствах, че ще е добре, така че го направих! След това тя доброволно организира всичко, за да се случи този семинар за хората тук … така че трябва на нея да благодарите, тя е невероятна!

17. Благодаря ти много! Ние всички очакваме с нетърпение да се срещнем скоро в България. Какво е твоето послание към българския народ?

Благодаря ви!! Моето послание е просто. Просто бъдете открити и честни със себе си и помежду си. Не забравяйте, че винаги сте свързани с Божествения Източник, така че няма за какво да се притеснявате. Вие винаги имате достъп до безкраен източник на любов, мъдрост, знание, сила и блаженство! Така че споделяйте тази информация с други хора, говорте за това, за което не сте могли да говорите, оставете да си отидат всички ваши ограничаващи идеи за себе си и бъдете истински свободни.

Ето и някои практически съвети: когато сте със семейството и приятелите си, наистина бъдете мили и добри. Спрете да пиете, да пушите и да взимате всякакви лекарства, тъй като това ви ограничава, притъпява ума ви и ви пречи да включите безкрайната си проявяваща власт. Направете си 36-часово прочистване и пийте само сокове от сурови зеленчуци. Вашето съзнание се повлиява дълбоко от това, което слагате в устата си, така че променете храненето си и яжте 70-80% живи сурови храни през лятото и кореноплодни зеленчуци и супи, когато е студено през зимата. Яжте колкото е възможно повече зелена жива храна, това е най-бързият начин за незабавно повишаване на вашето съзнание и вибрации. Можете да потърсите още такива прозрения и информация на моя уебсайт www.enlightenedbeings.com. Поддържам и списък с електронни адреси, на които ежедневно разпращам просветляващи съобщения, можете да се включите безплатно. Благодаря ви и се забавлявайте!!

Превод от английски: Мая Райкова.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: билет за Джефри Озуалд, Божествена интелугентност, Джефри Озуалд, духовно пробуждане, емоционална интелигентност, интервю с Джефри Озуалд, интервюта на Свой Избор, как работи законът за привличането, майстори на проявлението, ограничаващите убеждения, Пападжи, плешшоп на Джефри, свой избор, сливане с Божественото, тайната на проявлението