Пуснаха топлата вода в София

1
Добави коментар
ko6era
ko6era

От тази вечер отново топла вода имат кварталите „Дружба“, „Младост“, „Студентски град“, „Дървеница“, ж.к. „Изток“, „Дианабад“, кв. „Витоша“, комплекс „Цариградски“

„Топлофикация – София“ е възстановила подаването на топла вода в районите, снабдявани от ТЕЦ „София-изток“, където протече ремонт, съобщиха от топлофикационното дружество. Това става ден по-рано от предвиденото по графика. От 16 август обаче други райони на столицата ще бъдат засегнати от ремонта.

От тази вечер отново топла вода имат кварталите „Дружба“, „Младост“, „Студентски град“, „Дървеница“, ж.к. „Изток“, „Дианабад“, кв. „Витоша“, комплекс „Цариградски“.

Във „Фейсбук“ веднага се появиха щастливи статуси на изненадани абонати, пише „Дневник“. „Хора, да не би да са ни топлата вода или халюцинирам?“, написа Ростислава. Живко от Студентския град пък се допита до приятелите си дали си въобразява, защото вече има хладка вода.

От 16 август до края на месеца планираният ремонт ще засегне районите, снабдявани от ТЕЦ „София“. Най-дълго без топла вода ще бъдат кварталите „Гео Милев“ и „Лозенец“. В „Гео Милев“ ремонтите ще започнат от 1 август и ще приключат до края на септември. В една част от ж.к. „Лозенец“ топлата вода ще бъде спряна от 1 август до 26 септември, а в друга – от 18 юли до 26 август.

Планирана е подмяна на близо 8 км тръби в топлорайон „Земляне“, около 10 км в Топлорайон „София-Изток“, на 7 км в Топлорайон „София“ и на 3 км в топлорайон „Люлин“. Това ще доведе до спиране на топлата вода в определени участъци на столицата от 10 до 60 дни. Централите в „Овча купел 1“ и „Овча купел 2“ в момента са спрени и се рехабилитират.

Автор:

Константин Тодоров

Разпечатай
Изпрати