Боядисаният паметник на Съветската армия влезе в класация за арт вандализъм

1
Добави коментар
yApple

Българското улично творение „В крак с времето“ влезе в челната тройка на класация за арт вандализъм в сайта Cracked.com. Боядисаният преди около година паметник на Съветската армия в столицата заема второто място.

„В крак с времето“ боядиса съветските войници в американски комикс герои. След този акт на „арт вандализъм“ цяла България заговори „за“ и „против“ идеята на творението.

Начело на странната класация е „Yarn Bombing“ изкуството или Маскиране с прежда. Покрива се всичко, което може да бъде покрито – паметници, коли, хора…

След нашата творба се нареждат – на трето място Скулптурите от конуси на Джоузеф Кернфейл в Щатите. Четвъртото място заема 500 изсипани литра боя на действащо кръстовище. Мащабната „акция“ е изпълнена от германски улични артисти. Заедно с преминаващите коли се създала невероятна гледка на бавен процес като изгрев, или растеж на растение.

Петото място е за Десетметрово чудовище в Бруклин, направено от нерециклиран боклук. Шести в класацията за арт вандализъм са Половин милион разпръснати цветни топчета на площад в Рим. Мостът – пенис в Москва заема последното – седмо място.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти