Оркестри отказват участие на събора в Гуча – Ex-Yu музика: сръбска музика, биографии, дискографии, текстове на песни, новини

2
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Капелмайсторите на 14-те най-големи оркестри от Сурдулица, Владичин хан и Гърделица се събраха снощи и решиха да прекратят взаимоотношенията си със събора в Гуча и от следващото лято да основат нов фестивал за духова музика от Балканите.
Те стигнали до това решение след двучасова сбирка, на която преценили, че не могат повече „да толерират безотговорността и непрофесионалността на организаторите на Драгачевския събор и по-точно на Adam Tadić – директорът на Центъра за култура на община Лучани“.
Според капелмайсторите, тази година са присъствали на явна търговия с награди, както и на крайно нечовешко отношение към оркестрите от Юга (ромските). Били са настанени на 30 км от Гуча и буквално никой не им обърнал внимание.
Също така, младежките оркестри не получили пари от организаторите дори за по един сладолед. Не им били подсигурени нито храна, нито спане и децата се спасявали кой както може из парковете.
Bojan Krstić от Владичин хан показа СМС в телефона си, изпратен му на 11 август в 18:26 (два часа и половина преди започване на финалното състезание), в който пише, че победител ще бъде оркестър „Barka“ от Княжевац.
Ако това не е достатъчно доказателство за търговията с награди…
© ex-yu музика