Весела Лечева: Цветанов да каже какво става със случая Манол Велев 4 1989

1
Добави коментар
yApple

Снимка: Архив

Трябва да има консенсус между политическите сили – какво се случва в българския спорт и какво трябва да се направи. Най-елементарното оправдание е, че няма пари за българския спорт. Това каза пред Нова телевизия Весела Лечева.

Според нея е много важно да се коментира и темата за конкуренцията в българския спорт. Лечева е на мнение, че влияние върху българските спортисти са оказали и големите надежди, които хората са имали към представителите ни на Олимпиадата.

Весела Лечева нападна правителството на ГЕРБ, защото по никакъв начин то не обръщало внимание на спорта в училищата, и така вече години. Тя е категорична, че трябва да има стратегия за развитие на спортните бази.

„България никога не се е отличавала с броя на спортните си съоръжения. България е блестяла винаги обаче с научните си специалисти“, заяви Лечева.

Тя коментира и темата със състоянието на съпруга й Манол Велев и материалите, които се появяват в някои жълти вестници. Лечева опроверга всичко публикувано и сподели, че не трябва да се чете нищо от това, защото не било вярно. Тя каза, че няма промяна в състоянието на съпруга й.

Относно това кой е прострелял Велев и как върви случаят, Лечева каза, че вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да знае, защото иначе нямало смисъл да е министър.

В отговор на критиките на Весела Лечева към правителството, в ефира на Нова телевизия се включи спортният министър Свилен Нейков.

„Правителството на ГЕРБ обърна изключително внимание върху спортните бази, защото иначе не може да привлечем децата“, сподели министърът.

Той каза, че и в момента се изграждат няколко големи стадиона. Нейков сподели, че има няколко програми, за които се отделят средства, за да може да се привлекат деца към спорта.

Весела Лечева от своя страна му отговори, че не били нужно сегашното правителство да се изтъква какво било направило, защото проектите били започнати по време на управлението на кабинета „Станишев“.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти