Какви котли на пелети да изберем

1
Добави коментар
sdeath
sdeath

Решили сте тази зима да пробвате да се отоплявате чрез котел на пелети , но не знаете какъв да изберете и какво да гледате при избора. Тук ще опишем няколко основни неща за които трябва да внимавате и да вземете в предвид при избора на котел на пелети.

1. Изберете нужния модел котел според нуждите ви пресметнете правилно каква мощност ще ви е нужна като добавите и резерв от 10% към мощността която вече сте пресметнали ,че ще ви бъде необходима.

2. Добре е да проверите първо марките котли на пелети , които са наложени на пазара и имат по-добра и качествена изработка от други.

3. Добре е след като сте се спряли на мощност и модел да проверите и проучите фирмите които ги предлагат. Какви са отзивите на потребителите и хората които вече са закупили котел от съответната фирма.

4. Гаранции и сервизно обслужване – добре е да разберете какви гаранции за съответния пелетен котел могат да ви дадат от фирмата от която го купувате и какъв след гаранционен сервиз предлагат.

5. Локална фирма – добре е да изберете и локална фирма . т.е. близка до вашия град или място където ще се намира отопляемия обект (където смятате да инсталирате котела на пелети) за да можете да разчитате на по-бързо и качествено обслужване ако това се налага.

6.Лятни и есенни промоции на котли на пелети – често през лятото и есента фирмите които продават котли пускат промоции на котли на пелети – проверете и това и защо да не се възползвате от една такава промоция !