ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само

1
Добави коментар

Много модерни напоследък са цветните сватби. Аранжори и сватбени агенции се надпреварват да предлагат цветове, като се започне от най – дребния детайл! Всичко това придава на тържеството пищност, тържественост и добро настроение.

А защо булката е в бяла рокля? Дълга история, но с две думи – символ на невинността и непорочността е белия цвят…

Според кралицата на сватбените рокли Вера Уонг, сватбените рокли за 2013 година ще бъдат червени, което е символ на късмет и приоритет! И с което прочутата дизайнерка дава приоритет на китайската сватбена традиция.

Но класическият цвят си остава белият …

Не знаех какъв цвят са избрали младоженците, но решихме, че освен паричния подарък, ще трябва да измислим и друг, символичен, който да им напомни за нас в определен момент. Не знаех какво да избера, доста се полутатах и накрая реших – ще го направя сама! Бонбонен букет и шампанско!

С това решение не знаех колко голяма лъжица си приготвям и какво предизвикателство си отправям, но като се заинатих…

Не може да не сте виждали жените, които продават цветя, как бързо опаковат, сгъват, правят панделки и колко са бързи в ръцете! Винаги съм се възхищавала на сръчността им.

Някой да не си помисли, че ще му взема професията? Бързам да успокоя – няма такава опасност!
Идеята се въртя в главата ми няколко дни, след което последва обикаляне за материалите. Лесно и просто, но не съвсем! Права беше една жена, която ми даде ценни съвети. Цветовото решение ще се оформи, когато започнеш да го работиш! Така и стана!
Най напред ударих на камък с бонбоните – не можах да намеря Ferrero Rocher. Нищо, купихме Lindor, от които дойде основното цветово решение – червено и златно….
Но тези така луксозни и вкусни бонбони не ми харесаха, защото като ги отвориш и са завити като обикновени бонбони, завити с осукване, което не ми допадна… Не, няма да са тези, отиваме за други…С другите и с хартията се смени и цветовото съчетание – екрю или цвят шампанско с червено…
И така си минава ден, два три и накрая зървам тези прекрасни бонбонени сърца, които ще свършат перфектната работа. Те просто са ме чакали…
И какво съвпадение само, булката е адвокат!

Време е да се залавям за работа. Нямам много постъпкови снимки, защото не знаех какво ще се получи, но нали си спомняте цветното петно в интериора? 

Розите се оформят с двойна лента от разтегателна хартия със завъртане върху дървени шишчета. Трябва да се предвиди къде ще е ситуиран бонбона, така да се оформят, че да има място и за него.
Изработват се толкова рози, колкото ще съдържа букета. При мене побра единадесет, нечетно число, задължително за сватба.
Не намерих и кошница с дълга дръжка, затова я замених с кутия. Последната първо облепих с плътна бяла хартия, след това с разтегателната хартия, която небрежно свих навътре. Но тази хартия се къса лесно и затова предвидих и тюл, който да я предпази. И него завих небрежно в двата срещуположни ъгъла и вместо да режа краищата, завих ги около бутилките. Просто импровизация!

Двете бутилки пенливо вино – бяло и розе имат следната роля, съответно с прикрепени „указателни“ картички. Да не се объркат младите, защото са много влюбени…

Бялото да се отвори на първата годишнина от сватбата, а розето – когато се появи на бял свят първата им рожба, плод на голямата им любов!

Това решихме – това сътворих и се справих добре! С много желание, с много мерак  и много любов! Така си мисля аз, а дали е така? Оценката оставям на Вас, скъпи читателки, последователки и случайно попаднали на това местенце в безбрежния океан – интернет!
Ако някой реши да си отправя такова предизвикателство и не се е занимавал никога с букети и опаковане, бързам да го успокоя. Невъзможни неща няма! А в началото стои желанието!
Станах специалистка, мога да давам и съвети…
И накрая, да са живи и здрави Климент и Екатерина, да отворят догодина и двете бутилки едновременно! Да се обичат и уважават, за радост на родители и близки!

И не мога да не спомена накрая и най – щастливата шаферка Нора, която всеки искаше да снима. Прическата беше правена предния ден, почти не беше спала от вълнение, уморена от молби за усмивка и снимка. Все пак издебнах няколко момента, в които беше благоразположена …

А за гривната и медальона за булката – детска игра. Направих ги за отрицателно време. Това за мене вече не е предизвикателство…, ще ги видите и тях!