Летни прически: бохо шик с плитка-водопад » Красота

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

Към края на месец август започваме да чувстваме лека носталгия, усещайки как лятото бавно отминава. Но точно това е времето, когато можем да се насладим на прекрасно топло време, гарнирано с лек прохладен бриз, обличайки любимата си дълга бохо рокля. За да бъдем абсолютно очарователни, не забравяме да оформим прическата си в унисон с облеклото.

И като заговорихме за ефирни рокли с макси дължина, веднага се сетихме са красивите прически с плитки, които винаги са ни любими през летния сезон. Затова днес решихме да ви дадем насоки със снимки и видео материал, как може да си направите красива плитка-водопад! Тази прическа е версия на известната френска плитка, но е много по-небрежна и подходяща за различни поводи.

Ако косата ви е със средна дължина или е по-дълга горещо ви препоръчваме тази прическа, защото тя е супер ефектна. През асиметричната „водеща” плитка в косата, преминават множество кичури, които създават обем и динамика в косата, постигайки каскаден ефект. Ако не можете да се справите сами, помолете приятелка или фризьорката ви. Ако сте с много къдрава коса, препоръчваме първо да я изправите.

Ето няколко насоки:

Изберете на коя страна ще започнете изплитането. Може да отделите първите кичури в близост до лицето, след което трябва да хванете косата над ухото и да я разделите на три части.

Започнете да сплитате като обикновена плитка, но се постарайте да вземате кичурите от корена на главата. След като сплетете малка част от плитката, започнете да добавяте нови кичури. Вземате малко коса, добавяте я към плитката и оставяте един кичур да падне свободно, за да се получи каскадния ефект.

Кичурите, които взимате от горната част на главата, трябва задължително да падат надолу. Плетете като насочвате плитката към мястото, където искате да я вържете. Когато се усъвършенствате може да направите два реда плитки за още по-забележителен ефект.

Вижте нагледно във видеото как да направите ефектната плитка-водопад!

Автор: Делица Цонева