Стефан Роланд – корифеят на висшата мода » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Няма как да пропуснем есенно-зимната котюр колекция на Стефан Роланд, показана по време на Седмицата на висшата мода в Париж. Моделиерът е един от най-големите майстори, създаващи висша мода, а всяко негово творение е уникално по отношение на изработка, идея и колорит.

Роклите на дизайнера спират дъха ни със своята грациозна линия и елегантно звучене. В колекциите на Stephane Rolland винаги откриваме някаква сила и динамика, усещаме душата на дрехата, чрез движението на материята и всеки малък детайл, изпипан до съвършенство.

Новата колекция висша мода на дизайнера отново покори сърцата ни с вдъхновяващи кройки. Футуристичните форми винаги присъстват в произведенията на Стефан, за да разпалят въображението до краен предел.

Почти графични силуети са разчупени от кожени аксесоари и мотиви, пера или интересни артистични акценти. Грандиозното настроение е подчертано от дължината на роклите, които са до земята.

По отношение на материите Роланд смело експериментира със сатен, коприна и с тъкани, произведени по най-модерните технологии – като кожа от силикон, например. Цветовата палитра носи аристократична осанка на всеки един тоалет. Виждаме класическото черно и бяло, карамел, телесно и бордо.

Автор: Делица Цонева