Разчистиха свлачище, блокирало част от пътя Смолян- Мугла

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Разчистиха свлачището, блокирало част от пътя Смолян- Мугла в района на Затворническото общежитие в местността “Герзовица”. По нареждане на кмета на община Смолян Николай Мелемов тежка техника на почистващата фирма “Титан Клинър” премахна свлечените земни маси и големи камъни, които в продължение на четири месеца затрудняваха движението на автомобили в 10-метрова отсечка.

свлачището, преди да бъде разчистено

 

Свлачището се активира в края на месец април, вследствие на обилните дъждове и снеготопенето. От скалист скат над пътя се свлякоха десетки  кубици камъни и пръст, които затвориха пътя за няколко часа. Едното платно бе разчистено от машини на “Титан” непосредствено след падането на ската, за да може село Мугла да не остане откъснато от света. Проблемният участък бе инспектиран от експерти на “Геозащита” – Перник, които проучиха свлачището и изготвиха проект за неговото почистване и укрепване.

пътя, след разчистване на свачището

 

Благодарение на извършените строителни дейности е спасен стълб на високото напрежение, част от системата за доставка на ток към редица села в горното поречие на река Арда.  Участъкът също е по-безопасен за пътуващите.

 

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари