Облекчаване на болка с омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастни киселини в ленено масло, помагат за облекчаване на болката. |…

1
Добави коментар
seowebdesign
seowebdesign

В последните години постоянно се изобретяват все по-нови и нови лекарства за болки във врата и гърба. Със сигурност съществува и друг, природосъобразен и по-ефективен начин за облекчаване на този дискомфорт. Може би чрез използване на Омега-3 мастни киселини?

Омега-3 мастните киселини, известни като полиненаситени мастни киселини обикновено се срещат лененото масло, по-малко в други растителни масла, както и в някои видове риба. Ползите им за здравето са много и отдавна познати, но едно ново изследване показва, че Омега-3 също могат да помогнат за значително намаляване на болките в гърба и врата.

Предписваните обикновено нестероидни противовъзпалителни средства за хронична болка имат много странични ефекти, когато се използват редовно, като например язва на стомаха. Опасни са и страничните им ефекти, когато се приема с други лекарства. Тези тревожни факти показват, че трябва да се обърне внимание на изследванията върху ползите от Омега-3 мастните киселини като алтернативен метод за облекчаване на болката.

В едно проучване, проведено в Медицинския център на Университета в Питсбърг, 125 души с гръбначни болки, които обикновено използват противовъзпалителни средства, са били изследвани, за да се провери евентуалното действие на капсули Омега-3 върху дискомфорта им. В края на проучването, при 60% от участниците се отбелязва намаление на нивото на тяхната болка. В последствие, 59% от участниците посочват, че са преустановили употребата на нестероидни противовъзпалителни средства, а 88% казват, че планират да продължат с Омега-3 добавки.

Авторите на изследването отбелязват, че Омега-3 мастните киселини имат добре установен противовъзпалителен механизъм. По-специално, превръщат се в противовъзпалителни простагландини. Предишни изследвания са открили, Омега-3 намаляват производството на арахидонова киселина в болезнените участъци на тялото.

В аптеките може да се открие американско ленено масло на изключително достъпна цена. Ленено масло PRISTINE е диетична добавка, биопродукт. Богато е на Омега-3 мастни киселини и има специална защита от окисление – черна опаковка и тъмни капсули.