УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 1

1
Добави коментар
rusenez
rusenez

Упражненията Пилатес все повече печелят популярност. Това се дължи най-вече на трайният ефект от тяхното практикуване. Упражненията Пилатес натоварват  най-дълбоко натоварените мускули, които не могат да се натоварят от другите видове упражнения. Пилатес може да практикувате и в къщи.

Предлагаме ви комплекс от упражнения, които е насочен към средната част на тялото. Упражненията  Пилатес ще стегнат корема ви и ще направят талията ви тънка. Изпълнявайте ги 3 пъти в седмицата. Правете по 10 пъти повторение от всяко, а след кратка почивка направете още една серия.Необходими са ви топка и ластична лента.

 

УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 1

Фиксирайте центъра на ластична лента към стабилна опора на 5-7 см. от пода. Седнете пред нея с гръб и хванете двата й края. Повдигнете крака от пода, леко сгънати в коленете. Корпусът е леко наведен. Разтегнете ластика до ниво на таза. Като държите гърба си прав, изтеглете ръце до коленете. Отпуснете ръце и повторете.

 

УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 2 

Фиксирайте лентата пред себе си на нивото на коленете. Легнете по корем на фитнес топка, разтворете крака на ширината на раменете и стъпете на пода. Хванете краищата на лентата пред гърди. Изнесете ръце встрани и бавно ги придвижете назад към бедрата. Едновременно с това повдигнете главата и гърба, докато застанат в една линия с краката. Върнете се в изходно положение и повторете.

 

УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 3

Легнете по гръб, стегнете крака в коленете и подпрете пети върху фитнес топка. Ръцете са опънати покрай тялото и отпуснати спокойно на пода. Повдигнете таза и долната част на гърба. След това опънете крака и изтъркаляйте топката напред , без да  отпускате гърба на пода. Тялото трябва да образува права линия. Върнете се по обратния път и повторете.

 

УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 4

Заемете положение за лицева опора. Ръцете са разтворени на ширината на раменете, а дланите са точно под тях. Стъпете с левия крак върху диск за глайдинг / или картонена чиния за еднократна употреба/. Десния крак сгънете и подпрете ходилото му върху левия. Напрегнете пресата, сгънете крака и ги хлъзнете към гърдите. Върнете се в изходно положение. Направете повторенията първо с единия, а след това с другия крак.

 

УПРАЖНЕНИЕ ПИЛАТЕС 5

Седнете на пода, сгънете крака в коленете и прекарайте през ходилата ръкохватките на ластичната лента. Хванете я през средата с ръце. Повдигнете крака над  пода и леко се наведете назад, за да запазите равновесие. От това положение ритмично опъвайте и сгъвайте крака, разпъвайки лентата.

Пилатес