Котли на пелети

1
Добави коментар

Пелетните котли за отопление са един нов и модерен начин вие да се чуствате комфортно и добре през зимните месеци без да правите компромис с качеството и отоплението дори и през най-студените зимни месеци.
Котли на пелети могат да служат едновременно за отопление както на по-малки жилищни сгради , така и на големи къщи и промишлени сгради в които са необходими и по-големи мощности.

Котлите на пелети варират в различни мощности но най-често започват от 10kw като стигат до над 200kw.
Пелетните котли разполагат и с автоматични системи регулиращи процеса на горене и почистване. В зависимост от моделите и автоматичните системи са различни – има такива с пълна автоматизация – горене , почистване , следене на температурата ; има и такива които са полуавтоматични.

Едно от ценните качества при отоплението с котел на пелети е неговата автономност , при необходимост от по-големи мощности се свързва с външен допълнителен бункер за горивото(пелетите) като така котела може да работи като се самозахранва чрез шнеков механизъм и автоматичните му системи позволяват автономия на работа практически докато не се изхаби количеството на пелетите в бункера (1-2 седмици).

Подобно : Турски котли на пелети