Хиляди хора събра празника на Доспат в местността „Събора“

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Културните тържества в Доспат приключиха с изпълнението на богата тридневна програма в дните от 24 до 26 август.  Участие взеха  фолклорни изпълнители и групи, сред които бяха  Николай Славеев, Северин Чаушев, самодейната група към НЧ „Ив.Вазов” – гр.Доспат, мъжка фолклорна група към НЧ „Ив.Вазов” – гр.Доспат, самодейни групи от с.Годешево, гр.Сърница, с.Ваклиново, с.Кочан, с.Плетена и с.Ягодина.

Кулминацията на празниците бе в неделния ден, информират от местната управа в Доспат. Приветствие към гостите и жителите на общината отправи Кметът на Община Доспат Антим Пържанов от голямата сцена на Събора.

Той изтъкна значимостта на Културните тържества известни още и като Събор на чешмарите, защото тук в местността „Събора” се събират хора, дошли от различни краища на страната и са дългоочаквано събитие за жителите и гостите на общината. Гости на празниците бяха депутатите д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов и евнодепутата Владимир Уручев.

Поздравителни адреси бяха изпратени от Министър Цветан Цветанов, от инж.Стефан Стайков – Областен управител на област Смолян и от Николай Мелемов – Кмет на Община Смолян. След обяд празника продължи с традиционните народни борби.