СНИМКА НА ПЛАНЕТАРНОТО ИЗРАВНЯВАНЕ НАД ПИРАМИДИТЕ В ГИЗА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСНО

2
Добави коментар
BesoTactics
BesoTactics

СНИМКА НА ПЛАНЕТАРНОТО ИЗРАВНЯВАНЕ НАД ПИРАМИДИТЕ В ГИЗА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСНО

 besotact
 Fun   August 23, 2012

Снимка на Меркурий, Венера и Сатурн, изравнени над пирамидите в Гиза, попадна в обхвата на интернет общността с пълна сила наскоро, като се появи във Facebook, Pinterest и други социални мрежи. Tя накара общността да коментира в захлас поразителната визия на планетите, подредени над пирамидите в Гиза на фона на тъмно синьо небе.

Снимката представлява поразителна гледка. За нещастие тя не е изцяло достоверна, съобщи Illinois Sky Watch. Компютърно създадената снимка е дело на Чарлс Марчело, който според сведенията е създал снимката, използвайки Starry Night Pro – астрономическа софтуерна програма.Чарлс Марчело е публикувал едновременно и снимката и неговото логическо обяснение за снимката в World Mysteries Blog. Global Illumination Council ги е публикувало също в последствие. 

Според блога Bad Astronomy на Discover Magazine, Меркурий, Венера и Сатурн наистина ще се изравнят над пирамидите в Гиза на 3ти декември 2012, но те ще са по-високо в небето почти под вертикален ъгъл. Въпреки, че всяка от тях може да се изравни с върховете на всяка една от трите пирамиди, те няма да могат да се виждат под ъгъла, предложен в комютърно създадената снимка. Блогът още обяснява, че пирамидите на снимката са в грешен ред, тъй като снимката е направена с лице към северозапад. Човек, гледащ пирамидите от тази перспектива, няма да може да види изравняването на планетите, тъй като те биха се паднали зад зрителя.

Марчело обяснява планетарното изравняване на пирамидите в Гиза като знак или предупреждение за определена дата, визирайки датата 21ви декември 2012, която е посочена за края на света според календара на маите. Марчело отбелязва “. . . планетарна конвергенция се случва само веднъж на всеки 2 737 години и се различава на всеки два цикъла …и не се случва отново в този си същи вид за повече от 28 000 ГОДИНИ, …”

Според Discover Magazine това не отговаря точно на истината. Меркурий, Венера и Сатурн, са се изравнявали през 2005г. – но не са се изравнявали с върховете на пирамидите в Гиза.

Марчело продължава, “Вярвам, че това доказателство по неоспорим начин доказва, че това, което открих обяснява, че пирамидите са създадени да бъдат почитани (или да предупредят за) определен момент, белязан от планетарната конвергенция …”

За тези, които търсят знаци и чудеса, планетарното изравняване над пирамидите в Гиза на 3ти декември 2012 само би подкрепило основанията им. Но за тези, които търсят да видят поразителната гледка на снимката, новините не са така добри.

Виж за себе си малко преди зазоряване на 3ти декември 2012 планетарното изравняване над пирамидите в Гиза. Само не очаквай да видиш звездите над върховете на пирамидите да искрят на фона на тъмно синьо небе.

Редакция от http://www.examiner.com/