Даниела Кънчева: „Амбициите ми са да израствам като волейболистка“ – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Даниела Кънчева е родена на девети март 1993 година в Етрополе и играе на поста разпределител в шампиона ЦСКА. Дани мина през всички национални девически гарнитури на България, но през това лято трябваше да си почине, тъй като вече „порасна“. Ето какво сподели красивата плеймейкърка на „червените“ за рубриката „Български таланти“ на SportVOX:

За първи път от доста време през лятото не си на подготовка с националния отбор на България в различните гарнитури. Как ти се отрази тази почивка?

От доста време не бях почивала толкова дълго време. Бих казала, че ми се отрази много добре. Чувствам се отпочинала и заредена с пълни сили за новия сезон.

А къде прекара лятото и с какво се занимава?

При наличието на толкова почивни дни реших да бъда повече време с близките ми. Лятото ми мина в много емоции. Забавлявах се с приятели и разбира се, не спирах да спортувам.

След няколко дни започваш подготовка с ЦСКА. Какви ще са амбициите за новия сезон и личните ти цели?

Амбициите на ЦСКА винаги са били към това отборът да стане шампион на България. Моите също са такива и разбира се, да израствам като волейболистка.

Чувстваш ли се сигурна за титулярна позиция на поста разпределител в ЦСКА?

Не. Чак сигурна не мога да кажа, но силно се надявам аз съм да съм основния разпределител на ЦСКА.

Според теб кои са най-добрите плеймейкърки в света при дамите и мъжете?

При мъжете безспорно за мен е Никола Гърбич, а при дамите не мога да кажа. Като стил на игра ми допадат Елеонора Ло Бианко и Алиша Глас.

Кой елемент от играта мислиш, че ти е най-силен?

Защитата.

Нека излезем малко извън залата… каква е Даниела Кънчева извън игрището?

Много емоционален и търпелив човек.

Имаш ли си хоби?

Да. Да спортувам и да се забавлявам с приятели.

От какви други спортове се интересуваш?

Интересувам е силно казано, но определено обичам да гледам баскетбол, плуване и лека атлетика.

Кой спортист за теб е най-секси?

Хубав въпрос. Не мога да кажа най-секси, но за мен такива са Кристиано Роналдо, Виктор Валдес и Майкъл Фелпс.

И последно… какво мислиш за всички тези скандали около българския волейбол? И как оценяваш представянето на „лъвовете“ ни на Олимпиадата?

Мисля, че не съм аз човекът, който трябва да коментира скандалите около българския волейбол. Тези работи са много неприятни и ако се избягват ще е много по-добре за развитието на волейбола ни. Относно представянето на „лъвовете“ ни на Олимпиадата – можехме и повече, но определено съм доволна от тяхното представяне. Бяха страхотни!