Бирата е ключът към младостта

2
Добави коментар
yApple

Причина за здравословните ползи от бирата е наличието на рядка молекула никотинамид рибозид

Етикети
бира, младост, пивовари

Умерената консумация на бира ( до един литър на ден за мъжете и половин за жените) повишава качеството и продължителността на живота. Това показват проведени на скоро научни изследвания. Освен това любимата на много хора напитка намалява смъртността с 10-20%, съобщават от Съюза на пивоварите в България.

Специалисти обясняват, че основната причина за здравословните ползи от бирата са наличието на изключително полезната, но рядка молекула никотинамид рибозид. Тя подобрява функциите на митохондриите, които имат пряка връзка с процеса на стареене.

Според учените ако включим в начина ни на живот комбинация от следните здравословни елементи – физическа активност, непушене, умерена консумация на бира и ежедневен прием на плодове и зеленчуци, ще се подмладим с 14 години от реалната ни възраст.

Други предимства на бирата са, че тя е силен антиоксидант, има антимикробно, противовъзпалително, антираково въздействие. Напитката намалява стреса и “отключва“ хормоните на щастието. Човешкият организъм успява да си набави специфични съставки, съдържащи се единствено в хмела.

Освен това пивото не съдържа мазнини и холестерол, а лесно усвояеми захари. Резултати показват, че въглехидратите в бирата са по-малко от тези в млякото и в по-тесни граници отколкото във виното

Неслучайно още през Средновековието лечителите са давали бира с отвара от мента за лекуване от лоши мисли и безсъние.

Разпечатай
Изпрати