Аз Мога Повече – Актуално

2
Добави коментар
az-nemski
az-nemski

Аз Мога Повече – Актуално

Лесно изучаване на немски език с видеа

Бихте могли да започнете да учите немски език с помощта на програмите за дистанционно езиково обучение, разработени от по-добрите школи, станали част от схемата за безплатно обучение Аз мога повече.

А можете и да понаучите някои неща сами, като гледате всички немскоезични видеоматериали, които успеете да намерите в интернет.

Ученето на немски език с помощта на видеоклипове е един от начините, по които бихте могли да упражнявате и развивате езиковите си умения през свободното си време. Освен това по този начин бихте могли да развиете уменията си за слушане и говорене и да подобрите възможността за разбиране.

Имайте предвид, че гледането на видеоклипове е полезно, но ще ви помогне само в една област от обучението по немски език, тъй като ще подобри уменията ви за слушане и говорене, но не и за четене и писане, затова е добре да го комбинирате с лекциите от онлайн обучението по немски език.

Като за начало изберете да гледате видеоклипове, от които бихте могли да научите основите на немския език. В интернет можете да намерите клипчетата на Би Би Си, които да ви помогнат да поставите основите на своите познания по немски език и да свикнете с начина, по който звучи езикът. Изгледайте уводните видеоклипове и опитайте да разберете какво се случва в тях. След това ги изгледайте отново, като се опитате да разпознаете и запомните отделните думи.

Започнете да гледате клипове за напреднали, когато нивото ви на владеене на немски език започне да се повишава. Гледайте клипове, които на са предназначени за чуждоезиково обучение, за да добиете представа за начина, по който звучи разговорният немски език. Изберете си някое популярно и интересно за вас телевизионно шоу, което да гледате на немски език. Може в началото да ви изглежда плашещо, но съвсем скоро ще започнете да разпознавате отделните думи и изрази. Колкото повече гледате, толкова повече ще започнете да разбирате.

Потърсете клипове от новинарските емисии на немските телевизии, които да гледате. Обикновено новинарите използват официалният стил на говорене, който в началото може да се окаже труден за разбиране, но бихте могли да се справите, ако проявите постоянство.

Често, когато новините се отнасят към същите истории, които вече сте чули по българските телевизии, бихте могли да разберете това, за което става дума. Освен това, бихте могли да върнете назад клипчето, което сте изгледали и да го гледате отново, за да разберете повече. Разбира се и при новинарските емисии ще ви е нужно известно време, преди да сте в състояние напълно да разбирате какво се говори на немски език.

Ако ученето с помощта на видеоклипове не ви вдъхва доверие, потърсете информация за програмата Аз мога повече и възможностите за безплатно дистанционно езиково обучение по немски език, които предлага.

Част от програмата са всички лицензирани центрове за езиково обучение, наричани още доставчици на обучение.
 

Аз Мога Повече – Актуално

Как да започнем своето обучение по немски език?

Започнете своето безплатно онлайн обучение по немски език като подадете своето заявление за участие в схемата за социално развитие Аз мога повече и след това изберете своята лицензирана езикова школа.

Когато започнете да учите немски език ще си отворите врата към общуването със сто милиона души, за които немският език е роден, и милиони, за които немският език е втори. Немският и английският език имат общи корени и може би ще забележите, че много от немските думи звучат като английските.

Въпреки, че немската граматика е малко по-сложна от английската, правилата й следват логическа структура, което я прави по-лесна за научаване от начинаещите.

Научете основните думи и фрази на немски език. Знаенето на дори няколко думи ще ви бъде полезно, когато ви се наложи да пътувате в някоя от немскоезичните страни. Някои от думите и изразите, които е добре да знаете са Bitte (моля), Danke (благодаря), Guten Tag (буквално означава „добър ден“, но се използва и като стандартен поздрав), Auf Wiedersehen (довиждане), entschuldigen Sie (извинете ме). Изречението, което не бива да забравяте да научите е „Ich verstehe Nicht“ или „Не разбирам“ в случай, че някой започне да ви говори твърде бързо на немски език.

Увеличете речниковия си запас. Бихте могли да го правите без никакви усилия, ако се абонирате за някое от приложенията, които всекидневно посочват „думата на деня” която да научите. Transparent language предлага актуализации чрез електронна поща, RSS емисия, Facebook, Myspace и Twitter. Всяка дума предлага аудио връзка, за да чуете правилното произношение. Ако се абонирате чрез Facebook, можете също да практикуват използването на тези думи в изречения и получаване на обратна връзка от други немски език учащи.

Научете правилата на граматиката и начина, по който се построяват изречения. Лекциите, включени в онлайн обучението по немски език служат точно за това. Освен тях интернет предлага много допълнителни материали, които бихте могли да използвате, в зависимост от своите интереси. Немската телевизионна компания Deutsche Welle също предлага безплатни езикови уроци в интернет пространството.

Ако по някаква причина нямате право да участвате в схемата „Аз мога повече” и нейните безплатни дистанционни курсове по немски език, бихте могли да се снабдите с някой от многото софтуери за развитие на езикови умения. Тези компютърни програми ще ви помогнат да задълбочите езиковите си познания по немски език като ви предоставят възможност да подобрите своето произношение. Много от програмите разполагат с функция за разпознаване на глас, която позволява да проверите дали произнасяте думите правилно.

Разбира се, най-добрият начин да научите немски език е като се включите в клас за начинаещи.

Ако нямате време да посещавате редовно на часовете си по немски език в езиковата школа, изберете онлайн формата на обучение, разработена от доставчици на обучение специално за хората във вашето положение. Схемата „Аз мога повече” позволява да го направите безплатно.

 
 

Аз Мога Повече – Актуално

Как да задаваме въпроси за посоката на немски език?

Съвсем скоро сте започнали своето онлайн обучение по немски език към една от най-добрите езикови школи, благодарение на програмата за социално развитие Аз мога повече. Получили сте възможност за кратко пътуване и ентусиазирани я хващате, за да поупражнявате своя немски език. Едва когато се озовавате на територията на страната разбирате, че все още голяма част от немския ви е чужда.

Германия е красива страна, в която има всичко – от оживените съвременни градове като Берлин до древните средновековни замъци разположени навсякъде из страната. Но когато се загубите в непозната страна, чиито език не говорите добре може да се окаже доста стресиращо, без значение колко е красив пейзажът наоколо.

Ето няколко начина да попитате за посоката в Германия, когато немският ви език не е на ниво:

∙ Напишете това, което ви интересува. Като изключим допълнителните букви и символи, немската азбука е подобна на английската. Ако все още не говорите немски, но сте сигурни за начина, по който се пише вашата дестинация напишете как се нарича мястото, което търсите и попитайте по този начин. Така ще си спестите време, както и чувството за безпомощност както на вас, така и на лицето, което сте помолили за помощ.

∙ Използвайте карта. Карта обозначаваща вашето местоположение и мястото, на което искате да отидете ще ви помогне да не се губите и ще ви помогне да се върнете обратно. Особено полезна е за намирането на посоката в големите градове. Освен това би била полезна за вашето обучение по немски език. Голяма част от обществения транспорт е съставен от метрото и надземните влакове. Най-вероятно маршрутът ви ще включва използването на някое от тези транспортни средства, затова ще се наложи да откривате спирките бързо.

∙ Винаги имайте предвид къде се намирате. Немският език е съставен от различни диалекти в зависимост от страната, която посещавате. На изток говорят по-различно от тези на запад и някъде може да им е трудно да ви разберат.

∙ Използвайте правилния въпрос. Питането за местоположението на всяко едно нещо на немски започва с въпроса „Wo ist?”, който се произнася „во ист”. Буквалният превод на този израз е „Къде е?”. Можете просто да започнете изречението си с този израз и да продължите с названието на мястото, на което се опитвате да стигнете.

∙ Използвайте пътеводител. Ако ви се струва, че вербалната комуникация на немски език все още е мъчителна за вас, използвайте пътеводител. Можете да използвате картата, за да разберете къде се намирате и да откриете мястото, на което отивате. Обикновено пътеводителите включват индекс, който е много удобен, когато искате да намерите определено място.

За да не изпадате в подобна ситуация, започнете навреме своето дистанционно обучение по немски език. Можете да го направите безплатно, ако се присъедините към участниците в програмата „Аз мога повече” и се свържете с подходящия доставчик на обучение.
 

Аз Мога Повече – Актуално

 

Защо да изберем дистанционното обучение с ваучери?

Дистанционното обучение е една от формите на непрекъснато образование, даващо възможност на човека да реализира правата си за получаване на информация и образование. Ползите и предимствата на дистанционното обучение спрямо присъственото са безспорни. То е решение за проблемите на по-отдалечените райони, като с комплекс от информационни технологии, независимо от местонахождението на обучавания, доказано подчертава обективните предимства, които говорят в негова полза. С негова помощ се намаляват разходите по обучението или образованието. Освен това, всеки, който го е избрал, сам определя времето за усвояване на новите знания и техния обем, не се сблъсква с териториални ограничения, защото е улеснен от електронния курс. А необходимите лекции или учебници могат да бъдат доставени по пощата. Средствата и способите на обучение са различни и са въпрос на личен избор. Студент, получаващ образование чрез класическия способ, може да бъде заинтересован от паралелно дистанционно изучаване на определени курсове, дисциплини и програми в друго учебно заведение. Или пък служител от дадена фирма може да повиши квалификацията си, без да отсъства от работа.

 

Потребители на дистанционното обучение на първо място са мениджърите, изпитващи остра потребност от получаване на нови компетенции, без да отсъстват от работа, като по този начин повишават своето бизнес образование.Силно мотивирани за личностното си и професионално израстване, притежаващи професионален опит и с отлични компютърни умения, те определено предпочитат дистанционното пред присъственото обучение. Изучаването на икономика и мениджмънт може да се извършва и по програмата „Аз мога повече“, като изборът на доставчик се извършва индивидуално, след запознаване с вече одобрените. И много важно е да се знае, че правилният избор на доставчик на обучение е гаранция за успешното дистанционно обучение, а оттам – доброто придобиване на нова квалификация или развиване и усъвършенстване на вече съществуващата.
 

Аз Мога Повече – Актуално

Увеличаване на бюджета на схемата Аз Мога Повече и на сроковете за обучение с Ваучери до 2015-та година

   От 14.04.2014г. е увеличен бюджетът на схемата Аз Мога Повече със 7,8 млн. лв. , а с това и сроковете за провеждане на обучения по програмата с 1 година. Крайният срок за приключване на курсовете с Ваучери по програмата Аз Мога Повече е преместен от 31 август 2014г. на 31 август 2015г.

   Ако сте подали документи в периода 15.10.2012 – 02.11.2012 година, очаквайте евентуално обаждане от Бюрото по труда, в което сте подали документи за получаване на Ваучер, за да може да получите своето Уведомление за обучение с ваучери.

   След това можете да се запишете за курс при избрания от Вас Доставчик на Обучение. Поради удължения срок на обученията по програмата, Доставчиците на Обучение с Ваучери ще имат възможност да предлагат на одобрените лица дати и в периода 2014-2015-та година.

   Лицензираният Доставчик на обучение Изоблок ЕООД Ви дава възможност да се обучавате в дистанционните курсове от ново поколение, предоставящи Ви учебния материал по интерактивен и иновативен начин.

   Дистанционното обучение по Аз Мога е начин работещите лица да се обучават от удобството на дома си, в почивката на работното място – по всяко време, от всяко място. Доставчиците на обучение дават възможност на курсистите сами да определят темпото на обучението си – това е особено важно при обучения като курсът по Немски език, например, където се усвоява чужд език и човек трябва да бъде концентриран. Можете да научите повече за Дистанционния курс по Немски език тук и да видите демо-клип на един дистанционен урок по Немски език, предоставен от Доставчик на обучение.

 
 

Аз Мога Повече – Актуално

Ако сте кандидатствали за Ваучер по програма Аз Мога Повече в периода 15.10.2012г – 02.11.2012г и все още очаквате да получите своето Уведомление, трябва да знаете, че

 

   След тази дата всеки, който е одобрен за обучение с Ваучер по програма Аз Мога Повече, може да получи своето Уведомление от Бюрото по Труда, където е подал документи.

   Ако не знаете дали сте одобрени по Аз Мога, можете да се свържете с ДБТ по телефона или да проверите на място – във всяко Бюро по Труда има изнесени списъци с лицата, които са одобрени за Ваучер по Аз Мога за 2014-2015.

   След като получите Уведомлението си, имате 30 дни да се запишете на курс при Доставчик на Обучение.

   Имайте предвид, че към момента крайният срок за приключване на обученията по схемата остава непроменен – 31.08.2014г. Затова обмислете къде и в каква форма да преминете курса – Дистанционните обучения са обичайно по-кратки и по-удобни за работещите.

 

ВАЖНО:

   На 14.04.2014г Агенцията по Заетостта обяви, че срокът за приключване на обученията с Ваучери по схемата Аз Мога Повече 2014-2015 се променя на 31.08.2015г.

   Ако имате Уведомление за курс с Ваучер, можете да се запишете за Дистанционно обучение при Доставчик на обучение – вижте началните дати .

 
 

Аз Мога Повече – Актуално

Стартира Дистанционното Обучение
Курсове по схема Аз Мога Повече

След като близо 3 месеца бе спряно издаването на Ваучери за Дистанционно Обучение по програма „Аз Мога Повече“, на 27 февруари стана ясно, че Дистанционно обучение ще има! Още през март месец, желаещите да се запишат за Безплатен Дистанционен Курс с Ваучер за Безплатно Обучение от Агенция по Заетостта по схема Аз Мога Повече, ще имат възможността да го направят и да стартират курса, за който са одобрени още в началото на Април.
Новината за Стартирането на Дистанционното обучение бе официално потвърдена на интернет-страницата на Агенцията по Заетостта на 26.03.2013г.
Всички желаещи да се обучават в Дистанционна форма, могат да се свържат с Доставчик на Обучение по схема Аз Мога Повече на телефон 0700 13 005 и да се запишат за стартиращите групи. Групите се запълват бързо!
За записване в цялата страна:

София – 02/8914160
Пловдив – 032/262005
Варна – 052/600459
Бургас – 056/531008
Ямбол – 046/620091
Стара Загора – 042/230586
Силистра – 086/820427
Казанлък – 0431/65401

 
 
––––––
Има сериозно раздвижване в Агенция по Заетостта по въпроса със спряното дистанционно обучение по схема Аз Мога Повече. Очаквайте много скоро конкретни дати и срокове за започване на всички обучения дистанционна или смесена форма на обучение по схемата Аз Мога Повече за 2014-2015 година. За да сте в крак с последните новини за дистанционното обучение по схема Аз Мога Повече за 2014-2015-та година, можете да следите нашия блог или да се абонирате за информационния ни бюлетин Аз Мога Повече.