Заглебие (Любин) привлече Александър Тунчев

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Българският централен защитник Александър Тунчев ще носи екипа на полския елитен Заглебие (Любин), след като е подписал договор с тима за една година, а в контракта има опция за продължаването му за още един сезон съобщава официалният уебсайт на отбора.

32-годишният Тунчев изкара част от подготовката за сезона с българския шампион Лудогорец, но бе отпратен и не се стигна до преминаването му при „орлите“. За последно защитникът носеше екипа на английския Лестър Сити.

През 2011/2012 защитникът изкара тримесечен период под наем в Кристъл Палас, преди да се завърне в Лестър, където завърши сезона. В кариерата си Тунчев, който има 26 мача за националния отбор на България е играл за Хебър (Пазарджик) и Беласица (Петрич), преди да направи име с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА (София), като именно след успешния си престой при „армейците“ той премина в Лестър Сити.

188-сантиметровият бранител става вторият българин в полския тим, след като там се подвизава друг бивш защитник на ЦСКА и националния ни отбор – Павел Виданов. Преди време в Заглебие се подвизаваше нападателят на Кайзерслаутерн и България – Илиан Мицански.

След два изиграни кръга от Екстракласа, Заглебие се намира на 13-та позиция в класирането без спечелена точка.