Турската телевизия организира концерт в Скопие за 100 години от края на Балканската война

1
Добави коментар
blagoevgradinfo
blagoevgradinfo

Турската национална радио и телевизия – ТРТ организира „Балкан фест“ под мотото „От Балканските войни до Балканския мир“ на площад „Македония“ в Скопие.

Участват музикални звезди от региона, като са обявени изпълнители от Албания, Косово, Хърватия, Сърбия, България, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Македония.

Организаторите обещават истински спектакъл – Есма Реджепова и Исмаил Лумановски от Македония, Георги Христов и Тедосий Спасов от България, Ирма Либохова от Албания, Ханка Палдум от Босна и Херцеговина, Сузан Кардеш, Сурки Туткун, Серкан Чари от Турция и други.

Ще свири голям симфоничен оркестър, съставен специално за случая, от 60 музиканти от Турция, Македония, Косово, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания.

Цялата проява ще бъде излъчена на живо по ТРТ – 1 и ще се предава и в останалите балкански страни. Целта на тази музикална проява е допълнително да се опознават балканските народи и призив за това, че музиката не познава граници и всякога обединява, се казва в обявлението за концерта.

В рекламния клип България е представена с паметника на Шипка и турския мост в Невестино. Концертът започва 20.00 и може да го гледате по TRT1.