Ловчанлията Николай Добрев излага пейзажи в пловдивската галерия „Аспект“

1
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

Пловдивската галерия „Аспект“ открива новия сезон с изолжба на един почти непознат на публиката под тепетата художник. От 4 до 20 септември ще бъде представена експозицията на ловчанлията Николай Добрев.

Завършил живопис във Великотърновския университет, той през целия си живот се занимава с преподавателска дейност. Днес, вече прехвърлил 60-те, е сред доайените на групата на художниците в родния си Ловеч.

Талантлив и скромен – тези две думи най-точно и ясно характеризират твореца Николай Добрев. Той не се афишира самоцелно и не присъства натрапчиво в публичното пространство. Юбилейната му изложба в Ловеч преди няколко години изненада мнозина – толкова качествена живопис и толкова значима по обем ретроспекция малко художници могат да покажат.

В пейзажите на Николай Добрев, който е и добър фотограф, присъстват едни от най-красивите места от родината. Любима негова тема е и морето и може да се каже, че той е маринист не по произход, а по любов и призвание.

Изложбата в галерия „Аспект“ представя една много малка част от богатото творчество на Добрев – двадесетина картини, предимно от последните години.