Facebook пуска таргетирана реклама по имейл адрес и телефонен номер

2
Добави коментар
Neytrex
Neytrex

Facebook потвърдиха, че следващата седмица ще пуснат нова възможност за таргетирана реклама по имейл адреси, телефонни номера, ID-та на игри и потребителски имена. Тази възможност се предоставя само на големите рекламодатели, които имат голям бюджет и работят директно с търговски представител на Facebook. Тази новина се появи за първи път днес в InsideFacebook, които цитират бъг в системата, който е позволил да се види тази нова възможност във Facebook Power Editor, преди да бъде официално обявена от Facebook.

Facebook планираха пускането на тази нова опция за някоя от следващите седмици, но този „бъг“ хвана екипа на Facebook неподготвен и го принуди да обясни какво точно планират.

От компанията пуснаха съобщение, в което обясниха, че това ще защитава потребителите и тяхната информация – имейл адреси, потребителски имена и телефонни номера – чрез процес, който наричат „хеширане“ (hashing). Той позволява на рекламодатели да достигнат до потребителите, без да имат директен достъп до тяхната лична информация. “Всяка лична и идентифицираща информация ще бъде „хашната“, преди да бъде качена във Facebook“, казаха от компанията.

Facebook настояват, че новата система за „хеширане“ ще защитава личната информация на потребителите. Защитата на личните данни във Facebook, а и не само, се дискутира постоянно от всички заинтересовани страни. Това кара компанията да търси възможности да отговори на очакванията на своите потребители – както индивидуални, така и корпоративни. Намирането на правилното решение не е лесно, защото винаги има недоволни. Но новата възможност е стъпка в правилната посока, която предстои да видим как ще бъде реализирана.

Маркетолозите отдавна се оплакват от невъзможността да вкарат във Facebook данни за своите клиенти, които те вече са събрали. Новата функционалност им развързва ръцете да таргетират с конкретно послание клиентите, които вече са закупили продукт от тях. Например търговец на мобилни телефони може да ползва ID-тата на своите клиенти, за да ги таргетира с промоционална отстъпка за нов модел телефон. Или банка може да таргетира своите лоялни потребители с нова услуга, специално разработена за тях.

От началото на следващата седмица тази възможност за таргетиране на реклами ще бъде достъпна само за т.н. „managed“ рекламодатели — тези, които получават директна подкрепа от Facebook. Възможностите и очакванията от страна на бизнеса са огромни, затова с интерес очакваме пускането на тази опция от Facebook през следващата седмица.

Източник: www.SocialEvo.net