Реставриране на старите мебели

15
Добави коментар
TinaSV
TinaSV

Художничката Галя Чунтова предлага чудесни идеи за това, как да разнообразим старите мебели, как да ги направим по-нестандартни и артистични.

За това свое хрумване тя използва два стари стола и кръгла маса, които дълго са събирали прах на таванско помещение. Купчина стари списания, някои от тях ксерокопирани, с цел черно бял вариант.

Всичко става много лесноКато начало трябва хубаво да изтъркате повърхностите на мебелите, така че да падне целия лак. Избирате кои части от хартията ще използвате и равномерно ги намазвате с тънък слой лепило – С 200. Залепяте хартията за дървените повърхности, като много внимателно я притискате, за да премахнете насъбралия се под не я въздух. Накрая нанасяте безцветен акрилен лак.

Това е лесната част, по трудно е самото избиране на парчетата хартия, които ще залепите. Дизайнерката е избрала да остави някои части на стола непокрити, за да покаже красотата от съчетанието на дърво, текстил и принтирани повърхности. Облегалката е с площ, която позволява залепяне на цял лист от списание, като черно бялото изображение придава особено настроение на вече новата мебел.

Масичката се облепя на същия принцип. За голямата повърхност на плота са използвани части от списания с по едри букви на заглавията.

Така ремонтираните мебели, придобиват съвсем друг вид. Младежки, артистичен и определено запомнящ.

По материали на сп. Decor