Котли на пелети

1
Добави коментар
sdeath
sdeath

Страници

За пелетните котли

Котлите на пелети представляват съвременен и модерен начин на отопление. Пелетния комплект се състои от пелетен котел, пелетна горелка, шнек и бункер. Горивото за пелетните котли (пелети) се намира в бункера. Пелетите се транспортират от бункера до пелетната горелка посредством шнека.Моделиращата система на пелетния котел за подаване на пелети към горелката позволява максимална икономия на горивото и използва точно толкова, колкото е необходимо в текущия момент. 
Предимство при изпозлването на котли на пелети пред класическите котли на твърдо гориво е ,че не е необходимо ежедновно зареждане с гориво. При едно зареждане на бункера на пелетния котел, той може да работи в продължение на 5-6 дена. Друго предимство е че не е необходимо ежедневно почистване на пелетния котел, каквото е необходимо при котлите на твърдо гориво.
При пелетния котел има минимум отпадни продукти в резултат на горенето – пепел. Пелетните котли не изискват голямо пространство. При пелетните котли не е необходимо да се съхраняват големи количества гориво (пелети), което при класическия котел на твърдо гориво е неизбежно. Зареждането на пелетните котли е лесно и удобно, тъй като пелетите се продават в пликчета обикновенно по 15 кг. При пелетните котли има минимално отделяне на вредни емисии. 

Вижте и : Котли на пелети – какво представляват котлите на пелети