Изправяне на коса. Каква преса да изберем?

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Ако не харесвате чупливата си коса или буйните си къдрици, сигурно често прибягвате до услугите на Нейно Величество – Пресата. Вярно е, че правата и гладка коса изглежда невероятно. Но ежедневното изправяне с преса е много вредно. За да защитим максимално косата си от увреждане, трябва да познаваме добре нашата изправяща приятелка.
Има различни видове преси за коса. Разликите са както в цената, така и в качеството. Предлагат се преси с тефлоново покритие, с турмалиново покритие, с керамични плочки и титан.
Добър вариант според специалисти е пресата с керамично покритие. Керамичните плочки са за предпочитане при избора на преса, защото се загряват равномерно. Това дава възможност на пресата да се плъзга по-лесно по косата, без да я уврежда. Единственият недостатък на пресите с керамичното покритие е, че загряват много бавно.
Ако бързате и нямате търпение да изчакате пресата да загрее, тогава се насочете към тефлоновото покритие. Пресата загрява само за броени секунди, но не се препоръчва за ежедневна употреба. Добре е да слагате кристали в косата си, преди да я изправите. Този вид преси са по-опростени и са на достъпни цени.
Вече се предлагат и магически преси с йонно-керамично или турмалиново покритие. Те не само изправят, а и подхранват вашата коса. Тайната се крие в турмалиновото покритие, което излъчва отрицателно заредени йони. Те благоприятстват за блясъка на косата. Тези преси за коса са предпочитани във фризьорските салони, защото изправят косата за отрицателно време и имат защитни функции върху косъма. Ако сте решили да се сдобиете с такова изправящо чудо в дома си, обаче, ще трябва да спестите повече пари. Но със сигурност няма да останете разочаровани.

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари