Щастието не се предава по наследство, то се постига

34
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Щастливите хора са по-здрави

Щастието е нещото, което ни прави по-здрави, твърдят английските учени. Това се наблюдава независимо от това колко пари има човек. Установено е опитно, че възрастните хора са най-щастливата част на човечеството.

 

Но зависи все пак къде е правено самото изследване. В Америка например, хората в пенсионна възраст заявяват, че се чувстват по-щастливи, от колкото като са били по-млади, тъй като се чувстват по-уверени и ценят живота повече.

  Те не вземат под внимание старостта и влошаването на здравето, като цяло при оценката на всички житейски показатели.

Учените са убедени, че да е щастлив човек идва с годините.

Тук идва и глобалният въпрос с влиянието на парите върху нас самите и дали щастието ни подтиква към успеха като цяло?

Според психолозите,  да си щастлив не означава непременно постоянно да си усмихнат? Трябва да се проявява критичност и самокритичност когато се наложи разбира се.

През 2010 година при едно паралелно допитване се установи, че най-щастливи се чувстват датчаните и швейцарците, германци и французи са в златната среда, а ние българите и албанците сме в края на тази класация.

Безспорно е дълголетието на щастливите хора, но едва ли може да се твърди,  че щастливият човек би се предпазил от тежко заболяване, ако му е писано да го сполети.

По този повод може само да се добави, че самото щастие е косфен фактор върху общото душевно състояние на дадения човек. Има причинно-следствена връзка между щастието и здравето, но резултатите от многото изледвания са доста противоречиви.

Едно обаче е ясно, депресираните хора са по-често в лошо настроение и виждат живота само в отрицателна светлина.

Тяхният имунитет драстично спада и това често води до различни заболявания (най-често психични). Какви са механизмите за това, как да постигнем успех и от там щастие е строго индивидуален процес.

Има доста напредничави учени психолози , които са убедение, щастието се предава по наследство, но едно е ясно, че то е несъизмеримо и  не може да се купи с пари.