Лечение на варикозно разширени на вени

3
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Вените на краката са едни от най-дългите кръвоносни съдове: от сърцето кръвта изминава по тях значително разстояние.

При повечето хора това не е никакъв проблем. Вените на краката са снабдени с миниатюрни клапани, които действат като шлюзове в канал. Връщайки се към сърцето, кръвта се събира в различни участъци от вените, след което се издига нагоре. Но при някои тези клапани не работят безупречно и кръвта, пълзейки нагоре, се връща обратно. И постепенно участъците във вените, където тя се събира, се подуват.

Най-често от това заболяване страдат жените вероятно един от “винов­ниците” е женският полов хормон естроген.

По време на бременността, когато производството на естроген се засили, количеството кръв, което протича по вените на краката, се увеличава 20 на сто и претоварва клапите. Теглото на растящия плод увеличава съпротивлени­ето, което трябва да преодолява кръвта по обратния път към сърцето. Това повишава вероятността за задържане на кръв във вените на краката. Затова бременността и раждането са сред основните причини за появата на варикозни вени. Наистина, след раждането заболяването обикновено отшумява по ес­тествен път.

На пръв поглед вените на краката могат да изглеждат прекрасно, но това изобщо не е гаранция, че няма да създадат проблеми в бъдеще. С възрастта кръвоносните съдове губят своята еластичност. Ако професията ви е такава, че с часове сте прави, тежестта на тялото ви ще доведе до задържане на кръв в краката. Ако към това се прибави някакво генетично предразположение, може да се стигне до варикозни венозни разширения.

При това заболяване основното е да се вземат мерки навреме. Само лекар може да постави диагноза и да назначи лечение. Но не разчитайте, че маза­нето с мехлеми или приемането на медикаменти мигновено ще излекува вените ви. Може, обаче, да се облекчат симптомите и да се предотврати влошаването на заболяването.

Носете специални чорапи и чорапогащи. Еластичните чорапни изделия не само прикриват разширените вени, но и подобряват самочувствието, като ги при­тискат. Стабилното притискане не позволява на кръвта да се задържа в разтеглените участъци на вените, предотвратява отоците, спира болката.

Най-добрият тип подобни чорапи се предлагат в аптеките и само по предписание на лекар. Налягането, което те предизвикват, се измерва в милилитри от живачния стълб. Колкото е по-голяма изписаната цифра, толкова по-високо е налягането.

Специалните чорапи са нещо прекрасно, но те помагат, докато са на крака­та ви. Затова не пренебрегвайте методите на нетрадиционната медицина, ко­ито носят голямо облекчение.

 

Измъчват ли ви видими, релефни, виещи се и болезнени вени? Вече има лек –

ВЕНОТОН – S

Единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни !!!

 

ВЕНОТОН – S е уникална научна разработка, която създава специален крем за подхранване, омекотяване и тонизиране на кожата. Специфичната комбинация от доказани билки помага при разширени вени и хемороиди, благодарение на силата на маслените извлеци от лайка, корен от бял оман, листа от смрадлика, цвят от невен, кори от дъб, вазелин и бронопол.