Вярвате ли в хороскопите?

25
Добави коментар
zabat
zabat

Вярвате ли в хороскопите?

Вероятно познавате хора, които непрекъснато се консултират с годишни, седмични, дневни и какви ли още не хороскопи, преди да предприемат каквото и да било ново начинание.

Със сигурност разположението на звездите и планетите оказва някакво влияние върху хората, но дали прекаленото упование на нещата извън самите нас не е вредно и не ни откъсва още повече от вътрешната ни същност, като бавно и сигурно унищожава силната ни интуиция, която би трябвало да бъде нашата пътеводна светлина?

Направете си експеримент. Докато шофирате към работа, може да се заслушате в хороскопа по радиото. По някое време през деня, хвърлете един поглед на произволно избран сайт за хороскопи и по време на обедната почивка прегледайте колонката във всекидневника, който обикновено четете.

Твърде вероятно е тези текстове, пълни със съвети и препоръки „от звездите“ да си противоречат и да съдържат коренно различна информация. А и едва ли е сериозно да се мисли, че в един ден на всички представители на дадена зодия ще се случват точно определени неща, като например да печелят в хазартни игри или да претърпят любовно разочарование.

А дали, ако точно днес имате шанс да пиете чаша вино със симпатичния нов колега или красивата състудентка, по която си падате, лошата любовна прогноза в хороскопа за вашата зодия ще ви разубеди да го направите? Едва ли.

Малко хора биха пропуснали приятна среща и една добре прекарана вечер в компанията на някого, когото харесват, само защото звездите вещаят пълен провал. Ясно е, че точно когато се чувстваме несигурни или нетърпеливи да разберем как ще се развият събитията, ни се иска по някакъв начин да предвидим бъдещето, но да позволим хороскопите да диктуват нашите действия и решения, определено не е признак на зрялост.

Днес, повече от всякога ни се налага да се примиряваме с манипулации от страна на медии, реклама и т. н., за съжаление астрологичните прогнози наред с други, също се опитват да ни вменяват какво да мислим и какво да правим със собствения си живот. Съдбата на човек зависи единствено от неговата личност – от мислите, действията и постъпките му, управлявани интуитивно.

05.09.2012 | Автор: Анелия Photo: office.com