Ролекс със силиконова каишка, ти да видиш. : Jabse.Ink : Напиши твоята историяРолекс със силиконова каишка, ти да видиш. :…

1
Добави коментар
webstil
webstil

Развиваща се нова ниша в пазара на часовници е такава категория, който се харакнеризира не със създаването на реплики на скъпи часовници, а по-скоро да се подобри или промени начинът , по който часовникът изглежда и се чувства. Една от компаниите, които се бори за челните места в тази категория от производството на часовници е Еверест. През август 2012г. компанията създава специални спортни силиконови каишки за скъпи и луксозни часовници. Сред марките, които ще се възползват от новите каишки са и Ролекс. Всички знаем, че часовниците на Ролекс са едни от най-добрите и скъпите, но някак си образа, който сме ес изградили за тях, винаги е бил с метална верижка, а не със силиконова каишка.

Компанията Еверест разбира се не е единствената, който се занимава с подобна дейност. Друга такава компания е RubberB, която също създава силиконови каишки за скъпи часовници вече в продължение на 2 години. Лесно е да се правят сравнения между двете компании, тъй като и двете имат склонност към детайла и качеството. Най-съществената разлика между двете е може би, че Еверест е създадена и работи в САЩ, доката Рубер е Швейцарска компания.

Проблемът на Ролекс: Има много неща, които марката прави чудесно и правилно. Това са например изящно изглеждащите сапфирени кристали, невероятният механизъм за движение, както и водонепропускливостта на часовниците им. Въпреки многобройните патенти Rolex и техническите постижения, има аспекти, които Rolex напълно пропуска. Часовниците на марката винаги отнасят солидна критика относно нощната видимост, както и неудобната за носене верижка. Горепосочените фирми се занимават именно с изчистването на тези неудобства и дефекти, като по този начин правят часовниците неповторими. Разбира се , ако си падате по часовници скелетон , едва ли този модел ролекс ще ви впечатли. Но след намесата на Еверест и други подобни компании със същата дейност, часовниците Ролекс отново разполагат със своя запомнящ се дизайн, благодарение на който имат световна известност. Но освен това притежават невероятна удобност и могат да се носят не само със тежки верижки. Така часовниците разполагат с много повече опции.

Повече статии за часовници в SIZI.eu- онлайн магазин за часовници