С автомати Израел пази Борисов и 11 министри

2
Добави коментар
yApple

Снимка: Архив

Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация пристигнаха в Държавата Израел, във връзка с провеждането на съвместно заседание на правителствата на Република България и Държавата Израел в град Ерусалим, съобщи Фокус.

На летище „Бен Гурион“ Борисов бе посрещнат официално от Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в София, Юрий Щерк, посланик на България в Израел, дипломати от българското посолство. За сигурността на българския премиер и 11-те министри отговаря малка армия от въоръжени с автомати войници. 

В театър „Хабима“, Тел Авив, по-късно тази вечер ще се проведе концерт по повод съвместното заседание на правителствата на България и Израел.

На 11 септември, в Ерусалим, Борисов ще посети Националния мемориал на холокоста и героизма „Яд Вашем“ и ще положи венец в Мемориалната зала на Музея на изкуствата. Веднага след това започват срещите „на четири очи“ с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и двустранните разговори на членовете на двата кабинета.

В присъствието на министър-председателите ще бъдат подписани редица двустранни документи. По-късно същия ден Бойко Борисов ще се срещне с президента на Държавата Израел Шимон Перес.

Очаквайте подробности!

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти