Моден хит: бароков стил » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тази есен дизайнерите ни връщат назад във времето, за да се възхитим отново на пищната барокова епоха. Изкуството от този период се отличава с наситена дълбока тоналност, драматичен контраст, сила, впечатляващи орнаменти и изобилие от декоративни елементи.

Разкошният стил се заражда в началото на 17в. в Рим и се свързва с периода до 18 век. Не е случаен фактът, че точно при италианските модни къщи се забелязва силен афинитет към бароковите орнаменти. Горещата тенденция се откроява изключително много в есенно-зимната колекция на Dolce&Gabbana.

Модното дуо ни потапя в разкошната стилистика, залагайки на облекла декорирани с камъни, перли и избродирани орнаменти в златно. Виждаме още тежки масивни бижута, дантела и принтове с ангели.

Колекцията на Dolce&Gabbana жъне успехи и сред стилистите на модните издания Vogue и Marie Claire. Топмодели като Софи Фламинг, Каролин Трентини и Миранда Кер блестят с барокови „одежди“ на кориците на известните списания.

Страхотни барокови мотиви откриваме в още много колекции на известни модни къщи като: Moschino, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, McQ и Balmain.

Няколко млади звезди се откроиха с модели от есенните колекции, вдъхновени от барока. Селена Гомес и Ема Стоун избраха творения на Dolce&Gabbana, а Кристен Стюарт се спря на рокля на Balmain.

Селектирахме интересни продукти в бароков стил от онлайн магазините 3suisses.bg, boohoo.com, newlook.com. Заложете на актуалния тренд, за да се откроите с атрактивен аутфит през есента!

Автор: Делица Цонева