Няколко идеи за свещници и фенери

8
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Светлината от свещите създава неповторима интимна и романтична обстановка. Когато решите да създавате романтично настроение или просто да осветите с по-мека и приглушена светлина, непременно трябва да разполагате с красиво аранжирани свещници и фенери. Предлагаме ви няколко оригинални идеи за декориране със свещи. Нестандартни и артистични фенери от бутилки с изрязана долна част или стари красиви кутии от чай. Буркани украсени с дантела, която пропуска светлината на малки интересни форми. Свещници от миди и рапани за морско настроение. Можете сами да направите красиви свещници от метални чаши и кутии като внимателно с пирон и чукче започвате да пробивате на точки и постепенно оформяте различни фигури.

Как да направим фенери от бутилки?

Друга идея е да направите страхотни фенери от бутилки с отстранено дъно. Внимание! Моля, не използвайте старите методи с вода и налягане чрез удар. Опасно е, можете сериозно да се нараните. Изрежете със стъкларско ножче дъното или ако нямате просто се разходете до най-близкото стъкларско ателие. Там ще го отрежат прецизно и точно, ще почистят и заоблят изрязаната част. Ако все пак държите сами да се справите, ето един напълно ефективен метод в домашни условия. Да не се прилага от деца!

Взимате избраната бутилка и намотавате с прежда (канап, въже) долната част около 5-6 пъти. Изкарвате преждата през горната част на бутилката и потапяте в ацетон. Поставяте преждата отново в най-ниската част на бутилката и запалвате. Ацетонът трябва да изгори напълно. След това веднага потапяте в студена вода и дъното само се отстранява без всякакви усилия. Ето как се прави това:

Няколко идеи за красиви свещници и фенери:

артистични декорации, декорации, идеи за декорации, идеи за дома, идеи за свещници, идеи за фенери, свещници, свещници от миди, свещници от рапани, фенери, фенери за градина, фенери от буркани, фенери от бутилки, фенери от кутии, фенери от чаши, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи