Борисов подкара пожарна

4
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

Шефът на МВР дори „изрекламира” щедро способностите на Борисов.

С нова техника се сдобиха пожарните в седем големи града в България.

Общо 42 пожарни коли ще бъдат разпределени за нуждите на огнеборците, които очакват с „подаръка” работата им да бъде облекчена с около 35%.

Премиерът
Бойко Борисов

Бойко Методиев Борисов е министър-председател на България от 27 юли 2009 г. … към профила
и вътрешният министър
Цветан Цветанов

Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София.

През 1987 … към профила
лично връчиха ключовете от новите придобивки по време на церемония в поделението на бившата жандармерия. На събитието присъстваха още няколко министри и столичният кмет
Йорданка Фандъкова

Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков.

Завършва средното си … към профила
.

След официалната част Борисов пожела лично да се убеди в надеждността на техниката и подкара един от новите противопожарни автомобили. По време на демонстрацията на позабравени умения от по-ранната си кариера министър-председателят качи до себе си Цветанов и шефа на националната пожарна Николай Николов.

Вицепремиерът също „влезе в образ”, като задаваше заповеди по уредбата на автомобила и изискваше от присъстващите да осигурят пространство за премиерските маневри. Шефът на МВР дори „изрекламира” щедро способностите на Борисов.

„Той винаги се е отнасял с огромен респект към бившите си колеги. Когато бяха и пожарите в Бистришко бранище, той също беше човекът, който ни качи заедно с главен комисар Николов, с министър
Аню Ангелов

Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от … към профила
на самия пожар и караше прекрасно в тази пресечена местност. Неслучайно е бил много добър в работата си”, заключи Цветан Цветанов, цитиран от БТВ.

Пред гостите на проявата той обясни, че стойността на придобивката за пожарните в страната е 7 млн. евро. От реализирана икономия пък щели бъдат закупени още 10 подобни автомобила.

Премиерският коментар на въпрос бе с още по-широк замах. Борисов отбеляза, че се очакват още 120 пожарни коли и общо автопаркът в ПБЗН да станат 430 – малък, среден и голям клас. „В парламента приказките отлитат, а това остава”, допълни премиерът.

Автор:

Десислава Станева

Разпечатай
Изпрати