EarPods – новите слушалки за iPhone и iPod от Apple

2
Добави коментар
wweb
wweb

Освен, че анонсира новите модели iPhone 5, iPod touch и iPod nano, Apple поднови най-важния аксесоар към тях  – слушалките. Техния стилен и иновативен дизайн е проектиран по такъв начин, че те да не могат да се изхлузят от ухото. Акустичните портове, доставят висококачествен звук и изолират външните нива на шум до минимум.

И макар да останаха на заден план, слушалките се оказват по-добрия продукт, дори от самия iPhone 5 и новите модели iPod. Защо? Защото, компания като Apple прекарва цели 3 години в проектиране на именно този аксесоар, тествайки 124 прототипа с участието на повече от 600 души. И резултатите са на лице..

 

 

Според Apple, дизайна на слушалките е определен от геометрията на ухото. Звукът се доставя директно в ушния канал, а поредицата от портове са проектирани за оптимизирането на акустиката, всеки със собствена цел и функция.

 

 

 

 

Миниатюрните дупки премахват вакума, който се създава между ухото и слушалката. В резултат на това се подобряват басовите ефекти, както и силата и качеството на ниско-честотния звук. Благодарение на тях, вече няма да чувате собствения си звук, докато провеждате разговори.