„Дивата аристокрация“ на Лиляна Станаилова » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

На 13-ти септември в столичната галерия LS Art Gallery на ул.“Будапеща“ №70 първата си самостоятелна изложба откри Лиляна Станаилова. Младата художничка не е професионалист, но това не й пречи да твори и създава наистина невероятни платна. През юни миналата година тя отвори собствена галерия. Г-ца Станаилова нарече изложбата си „Дивата аристокрация“, а някои от платаната й са рисувани преди 3-4 години, но сега за първи път бяха показани пред публика.

Организатор на събитието бе NG Partners и Мария Бонева, която поднесе специални пожелания към Лили при откриването на изложбата. Талантливата красавица представи пред многобройната си аудитория от гости – 28 платна с маслени бои в предпочитаните от нея стилове реализъм и сюрреализъм, които впечатлиха поканените, сред които депутата от ДПС Рамадан Аталай, екс вътрешния министър и народен представител от БСП Михаил Миков, режисьора Иван Ничев, Тодор Славков, който този сезон ще гледаме в тв риалити „Ексмилионер търси съпруга“, топ-моделката Гергана Малкоданска, тв водещите Ива Атанасова и Нели Ангелова, продуцентката на Club News по Нова ТВ Александра Иванова, бизнесдамата Дарина Кръстева. Гостите се наслаждаваха на платната сред елегантната обстановка на галерия LS Art под звуците на цигулка и виолончело.

Освен изложбата, която представи младата художничка, тя стартира и своя лична благотворителна инициатива. Събраните средства от продажбата на картините ще бъдат предоставени на нуждаещи се роми за закупуване на нова къща. Преди време Лили се запознава с 6-членната фамилия, която живее в пристройка в столичния квартал „Витоша“. От силното земетресение през май къщата им е почти непригодна за живеене. Именно заради това тя решава да им помогне. Специални гости на откриването бяха 15-годишната Дафи и 14-годишния Краси, които искренно бяха развълнувани, но гордо позираха пред камерите и фотоапаратите.

Лиляна Станаилова е позната в обществените среди като тв лице. Преди година тя бе водеща на токшоуто „Време за мъже“ по TV 7. С днешна дата 23-годишната красавица няма амбиции за тв кариера. Тя е студентка в специалност „Екология“ в НБУ, а паралелно с това развива и свой собствен бизнес. Освен талантлива, Лили е и истински топ-модел, преди време тя красеше корицата на мъжкото списание MR.BIG.

Експозицията ще е постоянна и ще може да бъде видяна от всички. Лили се е заела с нелеката задача, да дава път на млади творци в своето арт пространство и обещава в галерията да се случват интересни арт събития.