Брендо бил като убития Иван Тодоров-Доктора; играел с всички партии на Прехода

2
Добави коментар
alagin
alagin

Терористичният акт в Сарафово можел да се избегне, но бил подготвен у нас.

„В годините на прехода Евелин Банев – Брендо беше с известността на Иван Тодоров – Доктора преди взривяването му на „Цариградско шосе”. За Банев всички знаят, че е бил добър бизнесмен; имаше доста добри познанства с определени политици от целия политически спектър от българския политически преход. Нека не назоваваме партии, но хората не са от ГЕРБ а от времето, когато той е израствал, когато нашата партия не съществуваше“. Това заяви пред ТВ7 вицепремиерът Цветан Цветанов, който се завърна от политическата си обиколка в България. Банев бил босът, един от най-изявените в трафика на кокаин, което се доказвало от разследване в Швейцария.

За задържаните моряци от кораб „Свети Николай“ той бе категоричен, че в разследването ще излезе цялата истина и ще бъдат освободени тези, които нямат вина сред екипажа. По всяка вероятност имало и такива моряци, които са били от обслужващия персонал. В Испания практиката показала, че не веднъж екипажите са били освобождавани след първите три месеца задържане. 

„Към настоящия момент официалните български власти не са отправяли обвинение към когото и да било във връзка с терористичния акт, защото тече разследване. Събрана е много информация – може да се изведат предположения. Когато говорим за терористичен акт, трябва да бъдем изключително прецизни“, заяви още Цветанов. Единственото, което е ясно, и което се споделяло от всички служби, е че терористичният акт е подготвен извън пределите на България от чужди граждани. Ако атентатът е бил направен от наши граждани на територията на България, най-вероятно е щял да бъде осуетен, прогнозира вицепремиерът.