Красив едностаен апартамент от 35 кв.м

179
Добави коментар
penko
penko

Ами на втората снимка като гледам това легло във вътрешната част на стаята как е разположено на напреки между стената и колоната, матрака има малко разстояние до колоната и до стената , значи между дясната стена и дясната страна на колоната имаме 2м. и от там до средата на закачалката за дрехи(между другото средата на закачалката за дрехи е стената, която разделя хола от кухнята) вляво от входната врата имаме 2 м. (защото колоната е с широчина 60см, а входната врата 90см и 50см са отдясно и отляво на вратата общо). До тук широчината на хола е 4 метра. От прозореца на терасата до колоната е 3.5-4 метра и от колоната до стената, на която е входната врата имаме още 1 метър. значи хола е с приблизителни размери 4х5=20кв.м.
Единствената тераса, която е от към хола е с ширината му, тоест 4м и широчина поне 1м щом има стол на напреки, значи там имаме още 4 кв.м.
Кухнята се разпростира от стената на терасата(защото терасата е издадена навън) до линията на колоната в хола. От пресечните точки на линията на колоната и стеничката вдясно от фурната в кухнята се намира баня/тоалетна.
Ширината в кухнята определяма набързо по следния начин: дължината на масата, която е на напреки е 1.2м. между края на масата и шкафовете имаме още три теракотни плочки по поне 25см. и плотовете на кухненските шкафове са около 60см дълбоки значи имаме широчина на кухнята 1.2+0.75+0.6=2.55м широчина по дължината включваме баня/тоалетна и коридор до стената на входната врата и се получава 2.55х5=12.75кв.м+20кв от хола=32.75+тераса4кв.=36.75кв.м чиста площ. А те казват 35кв.м. Значи са прави.
Явно изглежда по-голям заради липсата на коридор, който обикновено отнема доста от жилищната площ, а и банята/тоалетната в този случай са много малко помечение, за сметка на останалите части.