Няма некачествено строителство при новите метростанции в София

12
Добави коментар
lavender
lavender

/Поглед.инфо/ Няма некачествено строителство при новите метростанции в София, увери в предаването на „Хоризонт“ „Преди всички“ директорът на Столичния метрополитен Стоян Братоев.

Той съобщи, че още днес ще се вземат необходимите мерки за отстраняването на повредите в конструкциите, довели до течове в два от обектите на метрото: „Едното място е подлезът на НДК, около източните входове. На станция Джеймс Баучер проблемът е, че все още не е довършено строителството на подземния паркинг, който се намира над нея. В момента се правят довършителни работи и рампата му не е отводнена, затова водата е навлязла по рампата върху перона. Има и протекло през една от фугите. Вземат се мерки през следващите дни рампата да бъде отводнена“.

Инженер Братоев обясни, че в първата година на експлоатация на метрото конструкцията се напасва и е възможно да има още течове от фугите, но това е така навсякъде по света. „Течът в подлеза на НДК е бил предизвикан от запушена с шума решетка и вече е отстранен“, допълни той.

Източник: Кросс

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели