Николай Мелемов откри новата учебна година в ПМГ „Васил Левски”

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Кметът си спомни ученическите години като посети класната стая, където е учил и седна на чина, където е седял

Кметът Николай Мелемов откри новата учебна година в ПМГ „Васил Левски”. Градоначалникът си спомни ученическите години като посети класната стая, където е учил и седна на чина, където е седял. Сега в тази класна стая е кабинетът по биология за осмокласниците. Бях много палав и класната ми Гинка Николова ме караше със стола да отивам до нея, за да не развалям дисциплината, спомни си Мелемов. Той пожела на учениците, родителите и учителите много успехи и атсмосфера на приятелство, защото тогава се постигат големите резултати. Кметът се запозна и с традицията по-големите ученици да посрещат новопостъпилите. Той поздрави и бившите учители и директори на Райковската гимназия, като подчерта, че обществото има дълг към преподавателите и трябва да отдаде заслуженото към просветните дейци. Преди това официално в 10.00 часа беше даден за 93-и път старта на новата учебна година в елитната гимназия. Първият учебен ден започна с много настроение и вълнение за 500-те ученици.

Скъпи гимназисти, уважаеми родители и преподаватели! Аз съм радостен, че на този празник днес съм  в любимата гимназия, заедно с вас. Наистина смятам, че първият учебен ден е празник, защото от собствения си опит мога да кажа, че годините прекарани в тази гимназия са едни от най-щастливите в моя живот и оставят приятелства за цял живот. Искам да пожелая на учениците много трудолюбие, много хъс, защото нищо не се отдава лесно, но когато знаеш, че се трудиш за своето бъдеще и се подготвяш за живота си като възрастен, заедно с учителите съм сигурен, че ще постигнете много, каза в словото си кметът на Смолян.

Искам също така да ви пожелая освен воля за учене и много да спортувате, за да сте здрави, допълни пожеланията си Мелемов. Той  обявя, че парите за спортна площадка за гимназията са осигурени. И напролет тя ще е готова, за да могат възпитаниците да спортуват.

Мелемов  пожела на преподавателите много воля,  мъдрост и здраве, и да се гордеят с резултатите, които е постигнало учебното заведение. От името на Община Смолян той пожела ползотворна година.

Директорката на гимназията Мария Илиева, посочи, че  изпитва гордост, защото за пореден път зрелостниците на ПМГ  са студенти в най-престижните университети в България и в чужбина. 94 процента от тях са приети във висши учебни заведения. Сред приетите  има бъдещи архитекти, инженери, прависти, компютърни специалисти, икономисти, лекари, стоматолози, журналисти, филолози, пилоти и дизайнери.
Обръщам към нашите нови ученици, осмокласниците. Радваме че те избраха Райковската гимназия за своето училище и за училището където ще получат своето най- важно свидетелство – свидетелството за зрелост. Ако вие наистина искате да сте добри ученици, наистина ще имате много трудни и тежки моменти по пътя към знанието, но съм сигурна че на финала ще се поздравим с огромни успехи, каза в словото си Илиева. Тя се обърна и към родителите, като към партньори, които с подкрепата за децата си и съпричастността с проблемите на гимназията, ще помагат за реализирането на целите на учебното заведение. Директорката поздрави всички ученици и преподавателите и им пожела ползотворна, успешна и здрава учебна година.

 

Виолета Филипова, пресцентър на община Смолян