51 са първокласниците в училище „Проф.д-р Асен Златаров”

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Новата учебна година Основно училище „Проф.д-р Асен Златаров” посрещна с 51 първокласници в две паралелки, а като цяло училището има ръст в броя на учениците спрямо миналата година. В първия учебен ден двора на училището беше пълен с деца и родители.

Най-радостни, разбира се бяха първокласниците, които водени от своите учителки и възпитателки с трепет минаха под цветния венец и така символично прекрачиха прага на училището.
Този ден отдавна е станал значим в българския семеен и обществен календар, защото началото на учебната година означава предаване на знания и умения, на постоянство, на труд, време за превземане на поредни научни висоти, каза в словото си директорът на училището Колев. Приветствие за първия учебен ден поднесе зам.-кметът на Смолян Мария Палагачева, съобщиха от местната управа. „Днешният ден е празник, посветен на духа и просвещението. Той символизира стремежа на българина към знанието, събира в едно безгрижието и опита, младостта и мъдростта. Особено ми е приятно че днес съм сред вас, защото това е и моето училище. Благодарение на моите учители, годините в това училище оставиха у мен отпечатък за цял живот. Скъпи ученици, мили първокласници, бъдете здрави, весели и щастливи. Учете, творете, мечтайте и добивайте знания. Те ще ви помогнат да откриете хиляди нови и интересни неща за света и за самите вас. Уважаеми преподаватели, на вас пожелавам успешна и ползотворна учебна година, търпение, воля и мъдрост, за да напътствате своите ученици!”, пожела в словото си зам.-кметът.