Канарските острови – перлата на Испания

35
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Канарски архипелаг, топъл рай за туристите

Канарските острови са голяма атракция за туристите от Европа, особенно през зимните месеци, когато континента е скован от студ. Удивителното разнообразие и живописната природа привличат много туристи от цял свят. Архипелага е съставен от няколко по-големи острови – Тенерифе, Лансароте, Гран Канария, Фуертавентура, Ел Хиеро и Ла Гомера.

Като цяло плажовете са покрити с черен пясък заради вулканичният състав на островите. Тези плажове, които са с бял пясък са рядкост и то поради факта че настилката е внос от Мароко или Холандия. Най-голямо население има на Тенерифе, защото острова е много благоприятен с природата си и високите планини. По крайбрежието е покрит с палми и цитрусови растения, а в планината с вечно зелени широколистни и иглолистни гори.

 Архитектурата като цяло на Канарите е нискоетажна с къси балкончета и малки католически църки.  Посетете комплекса Лаго Мартинес  и националният парк Теиде. Тук се намира и най-високият връх на Испания носещ същото име. Посетете любимото място на Омир „Лос Гигантес” (Гигантите). В древна Гърция се е смятало, че тук е краят на света. Най-посещаваното място на канарските острови е Лоро Парк.

Това е една огромна зоологическа градина в която има дори делфинариум и подводен тунел в самият аквариум. Тук може да видите както папагали и горили, до акули и делфини. Вторият по големина и население е остров  Гран Канария, той не е така зелен като Тенерифе, но туристите го предпочитат през зимата, защото климатът е топъл и приятен.

Ако искате да видите тропическа гора, то остров Ла Гомера е най-подходящият в архипелага. Богатството и красотата на различните растителни видове е осезаема и вие ще останете много доволни. Островите Фуертавентура и Лансароте са на изток и нямат претенциите да са зелени и красиви. Тук преобладава пустинята във всичките и форми, като единственните растения са кактусите и сухолюбивите храсти. Туристи рядко идват и то само заради усамотението. През последните години има голям интерес към подводните спортове и по-специално подводният риболов.