Една сбъдната мечта – Енис Тодоров тренира с Робин ван Перси – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Победителят в Cartoon Network шампионата – да играем заедно! прекара няколко часа в тренировка под ръководството на звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси

19 септември 2012 г.

Надпреварата, организирана от детския канал Cartoon Network в партньорство с Робин ван Перси, се проведе през лятото едновременно в 7 европейски държави. Българският талант – 15 годишният Енис Тодоров от София – спечели първото място за страната с впечатляващите 2794 гласа.

На 15 септември 9-те победители, между които и 2 момичета, пристигнаха в Манчестър и след като облякоха Бен 10 тренировъчните екипи, започнаха да загряват преди голямата среща. Скоро след това пристигна и Робин, който първо изгледа клиповете на победителите в състезанието. След като получиха първия подарък за деня – топка с автограф от звездата – малчуганите започнаха тренировката си с Робин. Световноизвестният футболист им показа упражненията, които той самият прави всеки ден. В почивката децата бяха изненадани от неочакван посетител – новият извънземен от поредицата Бен 10: Омнивърс Шокскуоч се появи на терена и дори демонстрира умения като вратар.

След това всеки един от победителите имаше възможността да бъде трениран лично от Робин ван Перси. В края на деня Робин раздаде на младите таланти техните купи и всички участваха в ново предивикателство – да задържат топката във въздуха максимално дълго време. Правилата на играта трябваше да бъдат променени, защото някои от децата нямаха намерение да спират дори след 250 удара!

„За мен беше удоволствие да прекарам деня с победителите в състезанието Cartoon Network шампионат– да играем заедно! Впечатлен съм от нивото, увереността и уменията, които децата демонстрират дори на тази възраст. Всяко едно от тях притежава талант. Радвам се, че деца от различни държави, които говорят различни езици, се разбират перфектно с езика на футбола. Спортът наистина сближава хората.”, сподели ван Перси.

„Моят съвет към децата е да прекарват колкото се може повече време с топката – не защото трябва, а защото искат. Много се развълнувах, когато видях колко радост им носи футболът. И още нещо – не знаех, че състезание за задържане на топката във въздуха може да продължи толкова дълго време!”

„Трудно ми е да опиша в едно изречение преживяната емоция и всичко, през което минах за тези три дни в Лондон. Срещата с едни от най-добрите фрийстайлъри, един от които пътува специално от Манчестър, за да се срещнем. Запознанството ми с Андрю, Итън и Бътс беше изключително вълнуващо. Имам страшно много снимки, които ще бъдат публикувани в официалния ми сайт през следващите няколко дни.”, сподели Енис, победител в Cartoon Network Шампионат – да играем заедно!

„Робин Ван Перси се оказа страхотен човек, не само футболист. Показа професионално отношение към мен и другите победители. Много се радвам , че научих не само аз от него, а и той от мен.”, допълни още Енис.