АБВ за най-малките – премиера

5
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

В каталога на ИК „Жанет 45” има невероятни детски книги – през превърналата се в класика „Мили бате! Писмата на един дакела” на Станка Пенчева и любимият на всички „опаки деца” Виктор Самуилов до малката, но очарователна „Лулу”. След като тази година книгата „Малката Божана в нощта на чудесата” (автор Божана Апостолова, художник Костадин Костадинов) бе отличена в категорията „Издание за деца” на Националната наградата „Христо Г. Данов”, издателството продължава с амбицията си да предлага на българските деца нестандартни, провокативни и интересни книги.

Най-новото издание в тази посока са двете книжки – „АБВ за най-малките” и англйското й издание “ABC book for the very young”, създадени от художничката Ада Митрани, ще бъде представено на 26 септември, сряда от 18ч. В Американския център към Столична библиотека (пл. Славейков 4А).

Събитието във facebook.

Ада Митрани е родена на 24.10.1954г. в София. През 1980г. завършва Националната Художествена Академия в София. Занимава се с графика и илюстрации, работи за най-добрите български издателства – „Отечество”, „Народна култура”, „Български художник” и др.

През 1986г. напуска България и се установява в САЩ. 

Илюстрации от Ада Митрани:

Ключови думи: