Какво представляват заболяванията лумбаго и ишиас?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

По медицинска дефиниция тези оплаквания са свързани с:

Лумбаго: Внезапни силни болки в кръста, често при навеждане, изправяне, завъртане или повди­гане. При кашляне, кихане или притискане болки­те се засилват. Мускулатурата около гръбнач­ния стълб е напрегната. Засегнатият почти не може да се движи и не намира удобна позиция.

Ишиас: Същите симптоми на по-дълбоко място в кръста. Болките се излъчват към седалището, по протежение на външната или задната стра­на на бедрото, често надолу до прасеца, глезена и ходилото. Възможни са паретични прояви.

 

Причини за появата на лумбаго и ишиас

разместване или изпадане на междупрешленни­те дискове. При това стремящото се да изле­зе пихтиесто ядро на диска притиска излиза­щите от канала на гръбначния стълб нерви. В резултат на това възникват –
мускулни напрягания и неправилна стойка

Риск от заболяване има при:

Засегнати са предимно упорити и устремени към своята кариера мъже между 25 и 45 годишна възраст. Но и другите хора, които не съумяват да балансират между напрягане и разтоварване, поставят под заплаха междупрешленните си дискове.

Възможни последици и усложнения при лумбаго и ишиас

За да се предпази, засегнатият заема стойка, ко­ято още повече натоварва мускулите. Когато даден диск блокира междупрешленния отвор, това може да увреди завинаги нервите.

Самолечение

Всякакъв вид разтоварване: режим на легло, влажно затопляне, вани, упражнения за разтоварване.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:

Прилагайте това положение на тялото, което облекчава ишиасните болки при лежане: Ляга се върху твърдо легло с ниска възглавница за главата. Краката се слагат леко сгънати върху висока възглавница или дори стол, тол­кова висок, че тазът да е леко повдигнат и част от тежестта да пада върху краката.
Хранителни добавки помагат при ставни болки в кръста и гърба.

 

Хранителната добавка РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА е нов революционен продукт използващ мощно удвоената сила на два вида капсули произведени в Германия:

капсули α – Алфа с оригинален концентриран екстракт от зеленоуста мида са най-големият природен източник на компоненти участващи в строежа на ставите като глюкозаминогликани (GAG), колаген, хондроитини, хиалуронова киселина , минерали и специфични Омега 3 мастни киселини.
капсули Ω – Омега са с най-доброто в света омега 3 масло от сьомга, богат източника на полиненаситени мастни киселини (ЕПА, ДХА).

Редовният прием на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА помага при:

Облекчаване на болките в гърба и шията;
Подобряване на еластичността и здравината на ставите и сухожилията;
Възстановяване при обездвиженост;

Не се колебайте – доверете се на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА!

Търсете в аптеките без рецепта!