Българска снаха подпали война в кану-каяка

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Сърбия отмъква от Унгария семейство Наташа и Адриан Душеви

Най-големите страхове на унгарците се сбъднаха. Комшиите от Сърбия ще им отмъкнат трикратната олимпийска шампионка в кану-каяка Наташа Янич-Душев. Тя се отчете и с две отличия в Лондон 2012. Атаката от Белград е започнала още в британската столица и свършва с назначаването на съпруга й Андриан Душев за треньор на западните ни съседи. Българинът, който е бронзов медалист от Игрите в Атланта 96, уведоми маджарите, че повече няма да работи за тях, но ще продължи да тренира жена си в Сърбия. Наташа дори депозирала молба до федерацията, за да й позволят да се състезава в сръбското първенство. „Поздравяваме Душев за назначението му. Нормално е и семейството му да бъде до него. Това обаче не означава, че Наташа автоматично ще смени поданството си“, обяви шефът на федерацията Атила Абрахам.

„Нещата са въпрос на разговори. Така че не искам да давам официално становище“, допълни той. Според медиите обаче хората на Абрахам са подложили семейство Душеви на истински огън с SMS-и.

„Оставете я да си почине. В момента е в България със съпруга си. Чета какво ли не. Тя ще си каже. Наташа обаче е много горда с почестите, които й оказва парламента ни“, отсече личният й мениджър Габор Чонка.

Наташа Янич-Душев е родена в Бачка Паланка (Югославия) и дори е участвала за тима на Сърбия и Черна гора на Олимпиадата в Сидни 2000, където печели 4-то място. Освен Наташа Янич комшиите отмъкват от Унгария и друга топсъстезателка Далма Бенедек.

Любопитна подробност е, че бившата съпруга на Адриан Душев – Огняна Петкова е селекционер на националния отбор на Турция, а синът му Кристиян и дъщеря му Олимпия гребат за Турция.

„Стандарт“